Ook vriendenboeken maken vijanden

Vriendenboeken als Hyves en Facebook hebben het moeilijk met de natuurlijke vijanden van de samenleving, zoals Geert Wilders of de extreem rechtse Britse partij British National Party. De problemen zijn wel van verschillende aard.

Facebook worstelt met adverteerders die niet naast de pagina van de BNP willen staan. Grote adverteerders als de AA (een verzekeraar) en Vodafone willen niet naast de BNP staan. Omdat de programmeurs van Facebook dit niet kunnen regelen, stoppen heel wat bedrijven met adverteren op Facebook.

Facebook neemt in deze kwestie terecht een principiële houding aan. Zolang de BNP wettelijk is toegestaan, wordt de BNP niet geweerd. De macht van de adverteerder was dit maal niet groot genoeg. Ebay zal om die reden eieren voor zijn geld gekozen hebben. Het online-veilinghuis besloot wel op Facebook te blijven adverteren.

Geert Wilders had bij Hyves een ander probleem: hij had het maximaal aantal vrienden (15000) berijkt en was daar bijzonder ontstemd over. Gelukkig voor Wilders heeft Hyves dit probleem opgelost en kan zijn vriendenkring nu groeien tot 25000. Mijn blijdschap is eindeloos nu al zijn vrienden zich kunnen verzamelen op Hyves. Ik heb namelijk geen Hyves-account.

Lees ook:Hyves start mobiel netwerk
Lees ook:Op naar de 300.000: Balkenende mag weer vrienden werven op Hyves
Lees ook:#deletejehyves na overname Telegraaf
Lees ook:Reclame: De keerzijde
Lees ook:Telegraaf neemt Hyves over

1 Reacties // Reageer

One thought on “Ook vriendenboeken maken vijanden

  1. Rob

    Volgens mij schrijf je ‘berijkt’ als ‘bereikt’, toch?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>