Kinderen plukken

Hoe kun je het best geld verdienen aan kinderen? Via internet of via de speelgoedwinkel? Beide, moet speelgoedfabrikant Ganz gedacht hebben. En Webkinz was geboren. Een pluche knuffel met in de verpakking een code die toegang biedt tot de SIM-ongeving op de website Webkinz.com.

Het knuffelbeertje moet op die website worden gevoed en gekleed, en dat kost geld. Echt geld, wel te verstaan. Verzuim je dit, dan wordt de knuffel hongerig en ongelukkig en dus wordt Junior ook ongelukkig. En dat willen ouders niet. Nee is immers het moeilijkste woord dat ouders kennen en daar maken speelgoedfabrikanten graag gebruik van.

De website biedt voor Junior allerlei leuke en zelfs leerzame activiteiten, waarmee virtueel spaartegoed kan worden verdiend.  Daarmee kan Junior van alles voor zijn of haar virtuele knuffel kopen.

Junior kan ook vriendjes uitnodigen in het virtuele huis van zijn knuffel. Dat vriendje of vriendinnetje moet zelf natuurlijk ook een Webkinz hebben…

In de VS en Canada is Webkinz een rage geworden met meer dan een miljoen accounts. Gepensioneerde Webkinz staan op Ebay te koop voor vele honderden dollars, terwijl een nieuwe Webkinz ongeveer 90 Dollar kost.

Lees ook:Media voeden mijn kinderen op
Lees ook:Christina Curry begrijpt ophef over ‘naaktfoto’ op Twitter niet
Lees ook:Schoolfoto’s op pornosites
Lees ook:Volg Serious Request via live stream, webcam of TV
Lees ook:App Sunday | How Stuff Works

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Kinderen plukken

 1. Fanny

  Wat een walgelijk verhaal. Maar triest genoeg is de gemiddelde wereldburger te slap om tegen dit soort praktijken in te gaan.
  Volgens mij is de Nederlandse ouder niet genegen dit soort speelgoed te kopen.

    /   Reply  / 
 2. Helena

  Fanny,
  Gewoon een rage…net als de PokeMon etc..
  Enne…erg handig als je geen echt huisdier wilt als ouder zijnde: mijn dochter ‘verzorgt’ haar diertje met ontzettend veel plezier!

  Negentig dollar is een foutje…de goedkoopste Webkinz is 14 dollar…plezier voor een jaar (dan gaat je webkinz dood).
  Ik neem ze in ieder geval als kadootjes mee naar NL deze winter!

    /   Reply  / 
 3. Knuffel

  Zolang het op een educatieve manier gebeurd en met toestemming van ouders is er toch niks mis mee?

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>