China is onschuldig!

Even leek deze zonnige zondag een dag van FLUPJES te worden – follow-ups op eerder geplaatste berichten. Maar gelukkig is er ook nog nieuws. Belangrijk nieuws.

De Chinese overheid weet te melden dat China helemaal geen broeinest van hackers is, maar juist slachtoffer van hackers. Het was dus geen Chinees die op 5 sept. jl. de servers van het Britse parlement hackte. Het was dus ook geen Chinees die een dag daarvoor het Pentagon hackte. De afbeelding hiernaast is ook niet de McDonalds-site die door Chinezen was gehackt. Allemaal niet waar. China heeft in oktober immers aan Angela Merkel beloofd op te treden tegen Chinese hackers, en dus kunnen die er nu niet meer zijn. 

De Chinese onderzoeker Wang Xinjun (van de academie voor Mililtaire wetenschappen…) beschouwt berichten over Chinese hackers als Westerse propaganda.

Mattel – die speelgoedfabrikant die miljoenen stuks speelgoed uit de winkels heeft teruggeroepen omdat er ongeoorloofde hoeveelheden lood en andere viezigheid in zit, made in China – biedt ineens in de wereldpers excuses aan. Het lag vooral niet aan China – nee, de ontwerpers van Mattel waren zelf verantwoordelijk.

Dus bij deze alvast mijn excuses aan het grote gele volk: Ik ben zelf verantwoordelijk voor dit artikel, ik krijg nooit spam, virussen of hacks van Chinesen, noch zitten er in mijn zoontjes speelgoed – made by Chinese kinderhandjes – te hoge concentraties zware metalen. Ook zijn er nooit klachten over de hygiene in Chinese restaurants en Tibet heeft zich geheel vrijwillig bij China gevoegd. 

Meer hierover: China hackt Google 

Lees ook:China, mijn excuses!
Lees ook:China hackt Google
Lees ook:Chinese hackers probeerden Gmail-adressen te kraken
Lees ook:Boontje komt om zijn loontje
Lees ook:De twintig beste China apps voor iPhone

1 Reacties // Reageer

One thought on “China is onschuldig!

  1. Victor

    Even wat cijfers: Mattel laat 65% van alle speelgoed maken in China en heeft China dus net zo hard nodig als vice versa.

    Van de teruggeroepen 19,6 miljoen artikelen (veel he?) waren 2,2 miljoen stuks met de verboden loodverf geschilderd. Foutje van de onderaannemer. De overige miljoenen stuks speelgoed bevatten magneetjes die los konden raken en ingeslikt konden worden.

    Technisch ging het excuus van Mattel over deze laatste bulk, en daar konden de Chinezen inderdaad niets aan doen. De loodverf, vergeet Mattel voor de handigheid maar even, lood om oud ijzer.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>