China, mijn excuses!

Ik moet door het stof voor China. Geheel ten onrechte maakte ik schertsende opmerkingen in mijn blog over de tsunami van Chinese hackers (morgen blondeer ik mijn haar) op het web.

Net als Mattel, ga ook ik door de knieën. Niet onder druk van de Chinese overheid, maar onder druk van de waarheid.

De Chinese onderzoeker die meldde dat China vooral slachtoffer is van hackers heeft het gelijk aan zijn kant gekregen. Gisteren nog zijn vier mannen veroordeeld tot een gevangenisstraf omdat ze verantwoordelijk zijn voor de Fujacks-worm die veel Windows-computers – vrijwel allemaal in China – heeft getroffen.

Mijn excuses dus. China is inderdaad het slachtoffer van hackers en dergelijk internettuig. Eh, waar kwamen die vier veroordelden ook al weer vandaan? Xiantao. China dus.

De WHO – Wereldhandelsorganisatie – maakt zich inmiddels druk over de vlijt waarmee in China kopieën worden gemaakt van Westerse films en muziek. Met name Amerika lijdt hier veel schade door. Maar waar worden die dvd's dan verkocht? In China.

Chinese consumenten worden dus gefopt door Chinese aanbieders van gekopieerde media. Ze denken een echte Roger Rabbit (flauw: logel, labbit) te kopen, maar worden bedrogen met een goedkope kopie. Wederom is China het slachtoffer van ongeoorloofde piraterij. Maar waar werden die kopieën ook alweer gemaakt? Oh ja, china.

Dus beste

Wang Xinjun (dat was de onderzoeker die China tot internetslachtoffer in plaats van dader verklaarde): wie de schoen past trekke hem aan.

Meer hierover: China hackt Google 

 

Lees ook:China is onschuldig!
Lees ook:China hackt Google
Lees ook:Chinese hackers probeerden Gmail-adressen te kraken
Lees ook:Boontje komt om zijn loontje
Lees ook:Beelden Chinese dissident Chen Guangcheng op YouTube

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>