De wet van de remmende voorsprong: koop geen lcd-tv!

Koop geen LCD-tv, zo luidt mijn advies aan iedereen die een nieuwe tv wil kopen. Koop ook geen HDTV, koop geen plasma-tv. Elke aanschaf in dit segment leidt tot teleurstelling. Immers, geen enkele omroep zendt uit in HD-kwaliteit, zelfs breedbeeld is nog steeds geen standaard.

Maar vooral de moderne LCD-tv is alweer op z'n retour nu de eerste OLED-tv door Sony is gepresenteerd. Een tv die op alle fronten beter scoort dan de LCD-tv: helderder, ook vanuit de hoeken te bekijken, nog dunner en natuurlijk ook digitaal.

De OLED-schermen worden al een tijdje toegepast in de MP3-spelers van Sony, maar nu is de eerste tv – 11 inch slechts – er ook mee uitgerust. OLEDs gebruiken weinig energie en geven bijzonder helder en scherpe kleuren weer. Eigenlijk is de OLED-tv de eerste tv die echt digitale kwaliteit kan weergeven.

Wacht dus met de aanschaf van een tv nog een jaar of twee, koop dan een betaalbare OLED-tv en u hebt een apparaat waarmee u gegarandeerd 10 jaar vooruit kunt. Digitaal, HDMI, etc.

Dan zult u zeggen:"Over twee is er wel weer iets anders waardoor de OLED ouderwets is." Klopt. U kunt het beste dus nooit iets kopen, want u loopt per definitie achter de feiten aan. Althans technisch. Want terwijl de techniek sneller gaat dan de markt, gaan de tv-makers juist veel langzamer.

De belofte van breedbeeld is nog steeds niet ingelost door de tv-stations, laat staan de belofte van digitale tv. U kunt dus mooi een digitaal abonnement nemen en een HDTV-ready apparaat kopen – alles high tech en reteduur, maar zolang de tv-stations gewoon alles volgens PAL-norm maken en uitzenden, geeft u voor niets uw geld uit.

Is er een oplossing voor dit leed? Jazeker. Koop een goed en groot digitaal scherm voor uw computer. Hang (of zet) dit scherm centraal in uw woonkamer en zorg dat zowel tv als computer via dat mooie scherm vertoond worden. Zo geeft u maar één keer geld uit aan een beeldscherm waar u toch al volop met uw computer van de digitale kwaliteit van profiteert. Hoe dat allemaal moet? Lees dat maar in het boek: Uw computer als mediacentrum. (Even reclame maken…)

Lees ook:E-readers vergelijken: gids voor starters
Lees ook:Waterdichte Sony Xperia Go ligt in de winkel
Lees ook:Samsung Galaxy S5 komt in plastic en aluminium variant
Lees ook:Zonbu – simpel computeren
Lees ook:Video-folie van Sony

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “De wet van de remmende voorsprong: koop geen lcd-tv!

 1. Cleenwerck Martin

  Wat kwaliteit betreft helemaal akkoord. Anderzijds als koppel waar ik meer dan 10u per dag achter mijn PC zit is het echt niet aan te raden om maar 1 scherm te hebben. Dit zal in veel huishoudens voor nog meer spanning zorgen.

    /   Reply  / 
 2. Dingetje

  Je vergeet laser tv. Komt eind dit jaar.

    /   Reply  / 
 3. Victor

  Je kunt natuurlijk in elke kamer zo’n multimedia-pc zetten. Hoef je elkaar nooit meer te spreken, kun je met elkaar e-mailen. Nooit meer ruzie ;)

    /   Reply  / 
 4. Cleenwerck Martin

  Schiterend daar had ik nog niet aan gedacht… ik overweeg dit onmiddellijk

    /   Reply  / 
 5. Victor Niewendal

  Een computer als mediacentrum is zo’n gek idee nog niet, bedankt voor de tip!

    /   Reply  / 
 6. Pascal W.

  De technieken in de TV wereld gaan de laatste jaren zeer snel. 10 jaar geleden zat volgensmij iedereen nog naar een dikke beeldbuis te kijken en tegenwoordig volgen de nieuwe tv soorten elkaar snel op.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>