Ook Microsoft Office op het web

Na Google Docs en Adobe gaat nu ook Microsoft online met office-software. De strijd om de internetter spitst zich steeds meer toe op het maken en delen van documenten. Microsoft slaat de plank echter enigszins mis in deze haastige poging om een stukje van de markt mee te pikken.

Kun je bij Adobe en Google de documenten online maken en bewerken, bij Office Live Workspace van Microsoft kun je alleen documenten delen en bekijken. Voor het bewerken zul je toch een Office-pakket op je pc moeten hebben.

Op zich is daar natuurlijk niets mis mee. Vrijwel iedereen heeft wel een Office-pakket op de pc draaien, want ook met OpenOffice of Lotus Symphony kun je Office-compatibele documenten maken. De makkelijkste weg is echter online bewerken en dat heeft Microsoft nog niet voor elkaar.

Lees ook:OpenOffice.ORg nu ook Online, OOOO wat mooi
Lees ook:Adobe-documenten online
Lees ook:Open document format in de lift
Lees ook:Google tart Microsoft
Lees ook:Washington DC gaat over op Google Docs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>