Linux zorgt voor gezonde concurrentie

De strijd om de desktop-pc is nu echt losgebarsten. Niet bij Micrososft; die staat eenzaam (aan de top?) en heeft niemand om mee te concurreren. De enige en grootste concurrent voor Vista is op dit moment XP. Nee, bij de vele Linux-smaakjes.

Was Linux tot voor bedoeld en geschikt voor servers, de makers van Linux-distributies doen allemaal hun uiterste best om hun Linux geschikt te maken voor de desktop-pc.

OpenSuse, ondersteund door Novell timmert het hardst aan de weg met de nieuwe versie 10.4. Maar ook Mandrake – specialist in server-linux – doet een serieuze gooi naar de consument. Mandriva moet Linux toegankelijk maken.

Een lijstje: Mandriva, OpenSuse, Ubuntu (en kubuntu), Pardus Kurulan, Simply Mepis, Wolvix-Hunter, en Syllable zijn allemaal Linux-smaakjes die eenvoudig zouden moeten zijn. Een eenvoudige test vind je over enkele dagen op dit blog.

Vergeet tot slot FreeBSD niet, een echte Unix-versie voor de consument. De distributie PCBSD staat in mijn voorlopige testresultaten met stip bovenaan.

Meer hierover: Mac-minded, Windows-weary

Meer hierover: MacOs X wel op Intel, niet op de pc

Meer hierover: Alternatieven voor Windows

Lees ook:Windows-alternatief zoeken: monnikenwerk
Lees ook:Ubuntu steekt Vista naar de kroon
Lees ook:Linux-dagboek, durf ik?
Lees ook:Lief Linux-dagboek… Mandriva, Ubuntu of Kubuntu?
Lees ook:Linux in de winkel: wie doet er mee?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>