De beste Vista-pc is een Mac

Lekker weer even zieken op de Windows-wereld: uit een test is gebleken dat de snelste Vista-laptop een MacBook is. Een Apple dus. Geen wonder: het zijn razendsnelle (en peperdure) machines. Maar wie koopt er nu een Mac om Vista op te installeren?

Tussen de geteste topmodellen van Toshiba, Dell en andere grote merken, ging de MacBook Pro 17 inch er met de hoofdprijs vandoor. De laptop is bovendien de lichtste 17 inch in het speelveld. Een pluim voor hardwarefabrikant Apple, die het mogelijk maakt om Vista en MacOs naast elkaar te laten draaien op één vette laptop. Op de keper beschouwd kan Linux er ook nog naast draaien en dan ben je met deze peperdure laptop van alle markte thuis.

Eens kijken, waarvoor zou je met een MacBook nou Vista willen draaien? Voor de uitwisselbaarheid van bestanden hoeft het niet. Ook voor drivers van hardware hoeft het niet, want op dat vlak heeft Vista nog heeeeel veel goed te maken.

Maar er zijn nog steeds domme bedrijven die websites bouwen rond ActiveX-componenten. Zoals Malmberg's lesmethode Taalblokken, of de moderne (maar dus niet zo moderne) Bizzner zakenbank. Heb je dan Vista nodig? Nee: een eenvoudige virtuel pc binnen MacOs kan dat ook. 

Lees ook:MacOs X wel op Intel, niet op de pc
Lees ook:Maar je mag niet zeggen dat Vista niet deugt…
Lees ook:Tribal usership Windows tegen de rest van de wereld
Lees ook:Office en Windows steeds trager
Lees ook:Windows XP nu ook langer op desktop

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “De beste Vista-pc is een Mac

 1. Victor

  Johannes, ga je nou linkdroppen op mijn blogje?

    /   Reply  / 
 2. Rene

  Inderdaad zien Macs er over het algemeen beter uit dan pc’s maar lekker belangrijk zeg. Die van mij staat gewoon onder mijn bureau. Ik ben al 10 jaar gebruiker van Mac en PC naast elkaar en ik ben nog steeds een PC gebruiker. Gewoon omdat er op een PC nog steeds dingen zitten die ik op een mac niet kan. En een bestandsbeheer dat logisch is ipv totaal irrationeel…
  Maar succes met je macje!

    /   Reply  / 
 3. Michiel

  Rene… ga je er nou echt van uit dat een reactie met als titel ‘PC rulez!’ en een argumentloze inhoud serieus genomen word? Denk je nu echt dat de mensen die voor een mac kiezen, die keuze maken omdat de mac er ‘leuker’ uitziet? Ik denk dat mensen onder andere voor de mac kiezen omdat de mac minder virus gevoelig is, veel gebruiksvriendelijker is (betere usabilty) en omdat de interface veel vanzelfsprekender is. Leg eens uit wat je bedoeld met ‘(…) en een bestandsbeheer dat logisch is ipv totaal irrationeel (…)’

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>