Internetjournalist deugt niet maar voldoet wel

CNN, de grootste nieuwsbrenger op onze aardkloot, zet een nieuw wapen in om als eerste wereldwijd nieuws te kunnen garen en uitzenden: de burgerjournalist. Werving en opleiding van deze burgerjournalisten gebeurt via Second Life, waar onder andere Larry King les zal geven aan geïnteresseerden.

Zelfs op Second Life wordt gezocht naar Madeleine.

Volgens Forbes is het vak Journalist een van de 'slechtste' banen in de komende eeuw. Met slecht wordt gedoeld op beloning en werktijden. Geen wonder: iedereen is dankzij Web 2.0 tegenwoordig journalist.

Tegelijkertijd laat een Amerikaanse professor haar studenten geen werkstukken meer schrijven maar Wikipedia-artikelen. Een leuk idee om het vele onderzoek dat studenten doen aan het publieke domein toe te voegen. Voor de studenten was het een goede oefening en de professor vond de kwaliteit van de stukken beter dan ze gewend was…

De redactie van Wikipedia dacht er echter anders over: binnen een dag was het eerste artikel al weer verwijderd van de site. De overige vier stukken werden zwaar becritiseerd door de redactie en werden vervolgens toegevoegd aan andere bestaande artikelen.

Blijkbaar is de redactie van Wikipedia bijzonder alwetend dat ze over een willekeurig onderwerp een gespecialiseerde professor menen te kunnen corrigeren.

Dus Mabeltje, afblijven, want Wikipedia weet het beter. 

Lees ook:Twitter aanwinst voor het onderwijs
Lees ook:Limburger voorspelt beurskoersen via Twitter
Lees ook:Monetaire crisis in Second Life
Lees ook:Geen redactie, wel censuur
Lees ook:Beveiligingslek Android mobiel maakt prive-data kwetsbaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>