TomTom is watching you…

Vodafone verschaft TomTom gegevens over welke telefoons zich waar op de Nederlandse wegen bevinden. Daarmee hoopt TomTom nauwkeurige file-informatie te kunnen verschaffen.

Ik vraag me af hoever het verstrekken van deze informatie gaat en in hoeverre dit mag volgens de privacy-wetgeving. Als TomTom die gegevens kan kopen, kan elke commerciële partij ze kopen. 

Lees ook:TomTom stopt met politie TamTam
Lees ook:Moet Google onze privacy schenden?
Lees ook:TomTom goes pre-paid: ook actuele routeinformatie zonder abonnement
Lees ook:Google met meer tools en social media over Japan
Lees ook:Justitie wil tweets XS4ALL-oprichter Rop Gonggrijp | WikiLeaks

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “TomTom is watching you…

 1. Roland

  het gaat hier om anonieme gsm informatie, niet om persoonsgegevens. Ik geloof niet dat Vodafone persoonsgegevens zal verkopen, die snappen ook wel dat dat tegen de wet is.

    /   Reply  / 
 2. Victor

  Er zijn al patenten op het broadcasten van reclame via gelokaliseerde gsm’s. De politie doet al aan sms-bommen en sms-opsporingsverzoeken. Allemaal mogelijk dankzij het doorgeven van de gsm-nummers van abonnees. En hoe anoniem is een gsm-nummer tegenwoordig nog?

    /   Reply  / 
 3. Vodafone Web Relations

  Ter info:
  De mobiele signaalgegevens van het Vodafone netwerk die TomTom gebruikt voor zeer actuele file- en verkeersstroom informatie zijn volledig anoniem. De individuele gegevens van Vodafone klanten zijn op geen enkele manier te koppelen aan de informatie die TomTom gebruikt.

  Door slim gebruik te maken van deze signalen en vooral de veranderingen en bewegingen daarvan, kan TomTom actuele bewegingen van mobieltjes omzetten in accurate verkeersinformatie.
  Vodafone garandeert zo dat de privacy van de klanten van Vodafone volledig gewaarborgd is.

  Antoine
  Vodafone Web Relations

    /   Reply  / 
 4. Richard

  Dat is nog eens goed om te weten! Klasse trouwens van Vodafone dat ze zelf reageren.

    /   Reply  / 
 5. swas

  Sinds mijn wervingscampagne via mijn Vodafone Klachten Blog en Stop Vodafone (http://www.stopvodafone.com)voor SWAS’ gezamenlijke claim tegen Vodafone wegens verhindering inzage data-/beltegoed heb ik verschillende schermutselingen gehad met het Vodafone webrelations team. Zij hebben op verschillende van mijn blogs met meerdere pseudoniemen toneeltjes opgevoerd. Bij een daarvan komt op het eind de Bas van Vodafone webrelations het probleem even oplossen. Grappig wellicht, maar het toont wel aan hoeveel respect het Vodafone webrelations team werkelijk voor de Vodafone klanten heeft.

    /   Reply  / 
 6. Pingback: TomTom stopt met politie TamTam - Politie - 112 Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>