Veilig bankieren? Niet met Windows!

Met de actie Drie keer kloppen willen de banken  het internetbankieren veiliger maken. De burger moet zich vooral bewust worden van het veiligheidsaspect.

Jammer dat de banken zelf niet stilstaan bij de veiligheid van hun diensten. Zoals de Bizner-bank. Online-bankieren kan bij Bizner alleen maar in Windows met MSIE. Wat een sukkels!

Als je veiligheid hoog in het vaandel zet, stel je diensten dan juist open voor MacOs en Linux. Platforms waarvan de veiligheid niet ter discussie staat. Vandaar dus mijn oproep:

Heren (en dames) bankiers, laat MacOs en Linux toe tot uw diensten!

 

Lees ook:LinuxOS, WindowsOS, MacOS, VictOs
Lees ook:Tribal usership Windows tegen de rest van de wereld
Lees ook:Met pensioen
Lees ook:Met de voeten op tafel bij Microsoft: de stammenstrijd
Lees ook:Linux zorgt voor gezonde concurrentie

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Veilig bankieren? Niet met Windows!

 1. René

  Ik ben het met je eens dat Linux en OSX in oorsprong veiliger zijn dan Windows, en ook ik denk dat banken alle OS’en moeten ondersteunen… Maar je statement dat de veiligheid van OSX en GNU/LINUX niet ter discussie staan, wil toch wel ontkrachten. Open source geeft meer openheid in hoe programma’s werken, waardoor dus inderdaad achterdeurtjes, fouten/bugs en security risks sneller gevonden en gedicht worden. Maar van dat voordeel kan OSX bijvoorbeeld al bijna niet profiteren! Bovendien is een GNU/LINUX systeem dat niet de laatste patches heeft, wellicht net zo kwetsbaar als een Windows PC. Immers: door open source worden meer lekken gevonden dan bij Windows en ontstaan dus ook potentieel meer exploits voor verouderde systemen! Maar denk jij dat een Ubuntu Live CD, vijf maanden oud zonder patches gebruiken veiliger is dan een up-to-date windows machine? Ik denk dat ze allebei kwetsbaar zijn!

  Toch wil ik je pleidooi voor het gebruik van GNU/LINUX en Firefox (als veiliger alternatief voor MSIE) wel ondersteunen. Computers MOETEN gewoon veiliger om computercriminaliteit tegen te gaan. Waarom hebben we allemaal dure politiekeurmerk sloten op ons huis, maar laten we de deur van de PC naar het internet ‘open’ staan?

    /   Reply  / 
 2. Victor

  @Rene. Dank voor je reactie.

  De onveiligheid van Windows zit in heel andere zaken. De grootste onveiligheidsfactor van Windows is de integratie van mail, activeX e.d. in Windows GECOMBINEERD met de argeloosheid van de gebruiker EN de onvermijdelijkheid van het gebruik van deze combinatie.

  Voorbeeld: ActiveX is onveilig (daarvoor wordt de gebruiker telkens door IE gewaarschuwd), maar je MOET vaak JA zeggen om webapplicaties te kunnen gebruiken. Windows. Idem voor bijlagen in Windows Mail (outook Express).

  Tweede voorbeeld: elke thuisgebruiker werkt standaard met Windows als admin. In OSX en Linux niet. Daardoor kan in Windows elk virus (e.d.) makkelijk automatische en onmerkbaar geinstalleerd worden.

  In Vista probeert M$ dat probleem te vermijden, maar met Vista moet je weer zovaak antwoord geven op veiligheidsvragen, dat de vragen niet eens meer gelezen worden, maar blindelings met JA worden beantwoord.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>