Boontje komt om zijn loontje

Yahoo China – de Chinese tak van de internationale zoekmachine – moet een forse boete betalen, omdat de zoekmachine ook websites vond waar illegaal gedownload kan worden. Erg veel schokkend nieuws in één zinnetje.

Allereerst is het opmerkelijk dat China een bedrijf aanspreekt op auteursrechtenschending. De pot verwijt de ketel…China is op dit punt dus echt Roomscher dan de Paus.

Ook de Chinese zoekmachine Baidu maakte zich schuldig aan dit feit,
maar ontspringt – hoe verrassend – de dans omdat… blablabla, ik
bespaar u de smoes… Baidu nu eenmaal door de Chinese staat gesteund wordt.

Yahoo zat tot z'n schouders erin bij de Chinese overheid, nadat het een aantal politiek activisten erbij had gelapt. Die lieden zitten nu ergens weg te rotten in een Chinese cel, maar Yahoo's arm was blijkbaar net niet bruin genoeg om ook boven de Chinese wet te staan. Boontje komt om z'n loontje.

Dus internetondernemers: ga met een ruime boog om China heen. Vandaag je vriend, morgen je vijand. Chinesen hebben over buitenlanders een ander spreekwoord: vertrouw nooit een buitenlander die Chinees spreekt.

 

Lees ook:Google, Yahoo en de mensenrechten
Lees ook:China hackt Google
Lees ook:Kentekenveiling live op internet en tv
Lees ook:China, mijn excuses!
Lees ook:Microsoft koopt marktaandeel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>