Microsoft het meest gevirtualiseerd

Microsoft Windows in verschillende versies is volgens marktonderzoeker Sage het meest gedraaide OS in een virtuele serveromgeving (96%). Linux is met 52% een goede tweede en Unix en Apple volgen. Microsoft lijkt dus als server-OS populair volgens deze cijfers, maar is dat ook zo? De cijfers zeggen vooral veel over het belang en de mogelijkheden van virtuele omgevingen.

Een virtuele omgeving wordt gebruikt voor uiteenlopende doeleinden. Vaak om enkele diensten te kunnen draaien die niet draaien op de host-OS, vaak om te kunnen testen, vaak om een stabielere werkomgeving te bieden. Onder een virtuele omgeving draait altijd een host-OS. Kort door de bocht: je draait een OS virtueel omdat je als host-OS liever iets anders hebt…

Lees ook:Tribal usership Windows tegen de rest van de wereld
Lees ook:Android krijgt concurrentie van open source platform Tizen
Lees ook:Linux in een condoompje
Lees ook:Van werkend naar Open Source
Lees ook:Microsoft biedt 60% te hoog op Yahoo

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>