3D voedselprinter: Star Trek anno 2008

Eindelijk is het dan zover: je kunt nu voedsel bestellen bij een apparaat die het vervolgens voor je uitprint. Althans, bijna. Een nieuw apparaat kan uit suikergranulaat 3d-sculputeren 'printen'. Het leukste: dit is een opensource-project dat nog veel vrijwilligers nodig heeft. Zorg wel eerst voor een goede tandartsverzekering, want het is 100% suiker.

Natuurlijk kent iedereen (van 30 en ouder) de voedselgenerator van Star Trek nog. Daar bestelden de ruimtehelden de meest gruwelijke Vulcan-drabjes die vervolgens vanuit energie gegenereerd werden. Want E=mc2 dus uit energie kan met de juiste atoom- en molecuulblauwdruk massa worden gematerialiseerd.

In mijn ogen zijn er nog maar twee nieuwe dingen uit te vinden: dematerialiseren en matererialiseren, en tijdmanipulatie. Al het andere is meer van hetzelfde. Met deze suikerprinter kan in elk geval leuk geëxperimenteerd worden, er wordt nog niets gematerialiseerd.

Lees ook:MIT ontwikkelt huis-tuin-en-keuken energiecentrale
Lees ook:Met smartcamera fotograferen en bellen
Lees ook:De wet van de remmende voorsprong: koop geen lcd-tv!
Lees ook:Ethiopische kinderen leren alfabet met tablet (video)
Lees ook:Blackle: energiezuinig alternatief voor Google

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>