Peter R. de Vries en de waarheid (deel 3)

Joran is ondergedoken. Niet omdat hij iets misdaan heeft maar omdat hij niet gegijzeld wil worden door de persmuskieten. Hij
ontduikt de pers, en vooral de niets ontziende
volksmeute die Joran graag zonder enige feiten of bewijzen op de brandstapel wil zetten.

Barbertje moet hangen 

Joran is ondergedoken en ook dat wordt nu weer beschouwd als schuldbekentenis. Hij is niet op de vlucht voor…

 

… justitie, want die is al lang klaar met hem. Hij is op de vlucht voor de lynchende volksmeute, aangevoerd door Peter R. de Vries. Niet uit op waarheid, maar op jacht naar een zondebok. Barbertje moet hangen…

Joran is wellicht een leugenachtig en verwend mannetje, maar volgens mij is dat nog geen strafbaar feit.

Zie ook: Is Peter R. pootje gelicht?

Zie ook: Peter R. de Vries en de waarheid (deel 2)

Zie ook: Peter R. de Vries en de waarheid

Lees ook:Is Peter R. pootje gelicht?
Lees ook:Peter R.niet naar de States: koude voeten?
Lees ook:Peter R. de Vries en de waarheid
Lees ook:Peter R. de Vries en de waarheid (deel 2)
Lees ook:Heksenjacht naar Joran vd Sloot

37 Reacties // Reageer

37 thoughts on “Peter R. de Vries en de waarheid (deel 3)

 1. Peterq

  En nu die Daury pakken!

    /   Reply  / 
 2. PeterD

  Daury = pa vd sloot

    /   Reply  / 
 3. s

  Ja,en de paus slaapt in een 2 persoonsbed….

    /   Reply  / 
 4. Paula van Wordragen

  Joran van der Sloot is een pathologische leugenaar en het interview dat de undercover hem op nonchalante wijze heeft afgenomen is gelogen.
  Hij blijft liegen.Jullie zullen nooit te weten komen wat er precies is gebeurd.
  En of jullie het willen of niet , ik weet wel wat er is gebeurd omdat ik dat als het ware voor me zie. Natalee is gewurgd door Joran, ze had te veel gedronken, hij maakte avances maar ze wilde niet.Madeleine McCann is door haar moeder vermoord door een kussen.De ouders dekken elkaar en zullen nooit de waarheid vertellen. En zo is Cristel Ambrosius door een vriend vermoord, Tanja Groen door een medestudent en Marianne Vaatstra door 3 mensen die op haar begrafenis waren.Tamara Wolffers door 3 mensen die veel in Choices komen. De man die daarvoor vastzit is volkomen onschuldig.
  Ik kan doorgaan met iedere moord en verdwijning. U zult zien dat het klopt.

    /   Reply  / 
 5. franky

  wat een onzin nix geen bewijs
  peter heeft mooi geld verdiend toch
  beetje hasj rookende tiener uit horen wat je wil horen dat zecht hij

  joran is niet dom

    /   Reply  / 
 6. Valerie

  Flikker op zeg, die Joran is zo schuldig als het maar kan. Ze moeten zo z’n baller eraf snijden en een langzame pijnlijke dood geven. Die arrogante, egoistische, respectloze kwal!! Bah, en jullie zijn nog zieker de mensen die nu nog geloven dat hij onschuldig is. Hij is een MOORDENAAR.

    /   Reply  / 
 7. Daisy

  DIE PETER R. DE VRIES WIL GEWOON ACHTER DE WAARHEID KOMEN. HIJ GAAT DAAR TENMINSTE VOOR. IK WEET NIET HOOR MAAR HEEL NEDERLAND EN AMERIKA HEEFT JORAN ZIJN BEKENTENIS NU GEZIEN EN GEHOORD. WAT VALT ER NOG TE TWIJFELEN? HET IS MOOI MEEGENOMEN VOOR PETER R DAT ER VEEL GELD AAN TE VERDIENEN VALT MAAR HIJ HEEFT SAMEN MET DIE PATRICK VAN EEMS EEN MOOI STAALTJE WERK NEER GEZET. TOT NU TOE HEEFT NOG NIEMAND DAT KLAAR KUNNEN SPELEN.. NIKS GEEN GELUL OVER ZONDEBOK, HET GAAT HIER OM EEN MENSEN LEVEN WAT VERLOREN IS GEGAAN. JORAN MOET BOETEN!!!!!!!!!!!

    /   Reply  / 
 8. jo

  paula,

  hoe kom je aan jouw waarheden? welke zaken uit het verleden zijn tot nu toe uitgekomen?

  groet,
  jo

    /   Reply  / 
 9. Valerie

  Geld verdienen, hij heeft groot gelijk. Dit is nou eenmaal zijn beroep he! En omdat hij gewoon zijn werk goed doet verdiend hij een mooie cent, ik gun het hem van harte. Hij is er ook heel wat maanden mee bezig geweest, Peter heeft het slim gespeeld. De mensen die zo klagen misgunnen het hem gewoon. Joran heeft een hele gedetailleerde verklaring gegeven en nu valt er niets meer te ontkennen. En zijn vader is ook loco.

    /   Reply  / 
 10. bekloosterman

  Het enige wat we na de uitzending weten is dat ie inderdaad goed kan liegen.
  dit maakt em echter niet schuldig en zo en zo zonder lijk geen misdaad maar wel een hysterische heksenjacht want barbertje moet altijd hangen…

    /   Reply  / 
 11. C

  Godver, excuseer mijn taalgebruik! Ik heb zojuist ook gekeken naar het relaas van J. En helaas, beste mensen… sluit ik mij aan bij Paula. Hij werd getapt en dat voelde hij feilloos aan want zijn “CUE” kwam op het moment dat die Patrick doorvroeg naar het verhaal….. kijk maar naar zijn ogen!! Maar goed, mocht het tot een zaak komen dan zal hij zich beroepen op een ‘plea of insanity” ivm de stickies die hij onderwijl rookte!! Godver…….. wat een gewetenloze hufter!! Ik vind het wel kut voor die mama van Natalee…. zij heeft recht op hetgeen wat nou precies haar dochter overkomen is! Er zitten zoveeeeeeeeeeel gaten in het verhaal dat zijn relaas totaal niet plausibel meer overkomt. Die Daury…. zal uiteraard MET bewijzen komen dat ie totaal nie op Aruba te vinden was! Dus…….. ik ben wel heilig van overtuigd dat ie er veel mee te maken heeft en dat ie het nie alleen gedaan heeft maar……. niet met de persoon wat hij genoemd heeft! Tis een compleet andere story….. en ik ben echt nie van de zotte! Ik weet waarover ik praat, ik ken zijn soort! OMG wat een fucking hufter!!

  Pissig word ik ervan!

    /   Reply  / 
 12. john

  Yeah right! Als jij dat wil geloven prima. Hij is zo schuldig als wat dat blijkt wel stelletje onnozele mensen hier. Met je “zonder lijk geen misdaad”. Joran is alleen maar misdaad dat heeft ‘ie vanavond wel bewezen.

    /   Reply  / 
 13. Karin

  Na dagen van spanning, zondag laten wij het onomstotelijke bewijs zien wat er is gebeurd. Zondag, zondag, zondag. Dagenlang heeft hij in elk programma wat hem hebben wilde, verteld dat er toch vooral zondag gekeken moest worden. En vanavond was het dan zover. De hele wereld in de ban van wat Peter R. de Vries te vertellen heeft. Hij heeft zijn aandacht. Het programma is verkocht, en iedereen heeft het erover.
  Het begon met het voorlezen van een stukje uit het boek dat Joran van der Sloot geschreven heeft. Foei, hij heeft een slaatje willen slaan uit het hele gebeuren. Wat doet u zelf meneer De Vries? Wat is uw voordeel uit dit hele gebeuren? Je naam internationaal bekend. Die arme moeder in je programma in tranen. Die je niet eens uit laat praten, maar die je dingen wil laten zeggen en die je net zo lang naar de mond praat tot ze zegt wat jij wil dat ze zegt? Waar ben je zelf mee bezig?
  Wat nou knap staaltje werk. Je hebt het in je schoot geworpen gekregen. Patrick van Eem komt bij je aanbellen en verteld dat hij je een dienst kan bewijzen. Daar zal hij trouwens ook wel het een en ander voor gevangen hebben.

  Wat hebben we nu eigenlijk gezien? Een opgeschoten jochie dat ontzettend verwend is en gewend is de dingen naar zijn hand te zetten, die een sterk verhaal verteld over wat er gebeurd zou zijn. Tot ze dat meisje vinden, zullen ze/we nooit weten wat er gebeurd is. En de kans daarop is miniem.

  Ik geloof dat Joran meer gedaan heeft dan wat hij tot nu toe verteld heeft. Een jong mannetje dat totaal geen respect heeft voor het leven van een ander. Totaal geen respect voor wat dan ook moet ik zeggen. Hij vindt zichzelf zo geweldig, dat hij iedereen voor de gek heeft gehouden al die tijd. Een mannetje dat in paniek is geraakt na het zien van een meisje dat begon te “trillen” en niet meer reageerde. Iemand die dom genoeg is om iemand anders van het lichaam te laten ontdoen. Dom dom dom, maar ook totaal respectloos om daar op deze manier mee om te gaan. Dus ja, ik geloof best dat je onderduikt, want je staat er niet fraai op meneer Van der Sloot. Maar dat doet meneer De Vries ook niet, jullie verdienen elkaar.
  Alleen jammer dat er zoveel mensen verdriet van moeten hebben.

    /   Reply  / 
 14. franky

  wat is het bewijs dan ???

  was gewoon een hoer

  puber raakt in paniek weet het allemaal ook niet meer wordt in ”’drugs ”” toegedient door ingehuurde geld wolf uitgehoord in auto je zecht gewoon wat hij wil horen

  joran is een goede jongen nix mis mee

  jammer dat hij een hoer tegen kwam …

    /   Reply  / 
 15. angela

  GOED WERK PETER R DE VRIES…!!!

    /   Reply  / 
 16. angela

  HE FRANKY, gelukkig zijn er nog goede mannen op deze wereld!!! want jij ben net zo’n weg gooier

    /   Reply  / 
 17. nikky

  nouja ieder geval op naar MADDIE dat ze die maar snel weten te ontravellen wie wat of waar ze is lijkt jullie ook niet gewoon verder gaan dus joran is leugenachtige tering lijer die schuldig is dat mijn mening

    /   Reply  / 
 18. e

  eindelijk iemand die de waarheid spreekt. top karin. zo voel ik me nou ook

    /   Reply  / 
 19. e

  vd sloot. spoort niet dat is een ding wat duidelijk is. maar sbs heeft bloed aan zijn handen als joran iets overkomt. dit vanavond is een goed voorbeeld van hoe een goed tv programma gemaakt moet worden. maar er is aardig gedemoniceerd vanavond. die jongen kan niet meer over straat, en dat gebeurd als je wijn gooit in de ogen van mensen met macht. joran weet nog veel meer dan dat wij weten, maar de vries, jij was vanavond ook niet helemaal zuiver.

    /   Reply  / 
 20. Magica woman

  Helaas geen nieuwe zaak geen hard bewijs, slappe show van peter R, ik had er meer van verwacht. Het is alleen duidelijk geworden dat die joran vd sloot, een crimineel in wording en psychopaat denk ik beter niet meer los kan lopen in nederland, deporteer hem maar voordat er hier ook ‘meisjes’ ploteseling verdwijnen!!

    /   Reply  / 
 21. roy

  Tijdens het bekijken van de uitzending komt 1 vraag steeds bij me naar boven; waarom in godsnaam heeft Joran niet gewoon een ambulance gebeld met zijn mobieltje toen Nat wegviel. Waarom meteen via een telefooncel een maat bellen om te helpen?

  Er is hiervoor mijns inziens maar 1 verklaring en dat is dat hij wel zeker wist dat ze dood was. Je ziet ook aan zijn inschattende blik naar die Patrick tijdens het doorvragen over haar toestand dat Joran liegt en checked of P het geloofd. Hij wist zeker dat ze dood was maar geeft zich hierin niet helemaal bloot.

  In grote lijn is zijn verklaring echter waar en hoop ik dat juridisch bewijs dit zal gaan onderbouwen, zodat recht zal zegevieren.

    /   Reply  / 
 22. passion

  wat een lage opmerking om het meisje hoer te noemen
  zelfs al zou ze een hoer zijn dan geeft dat nog niemand het recht om te moorden of in zee te gooien
  wat een vreselijk domme en kortzichtige mensen heb je toch
  of joran het nu wel of niet gedaan heeft hij komt in ieder geval over als een gestoord iemand dat is een bewezen feit

    /   Reply  / 
 23. NoT m3...

  @ franky… iemand als jou hebben we hier niet nodig!!

  En wat Joran betreft. Het niet bellen van een ambulance, maar haar dumpen! staat voor mij ook gelijk aan moord. Jammerrrr joh!!! Je komt er niet mee weg. Gewoon over straat lopen lukt je niet, laat staat boodschappen doen!

    /   Reply  / 
 24. vos

  deze jongen gelooft in zij eigen leugens
  het verhaal van zijn bewuste vriend die haar overboord heeft gegooid is naar weten wederom gelogen.
  Zijn vader/Jordan hebben zelf de klus geklaard.
  Zijn vader heeft daar veel invloed met n.m de offecier van justitie.
  Alles wordt afgeschermd en verdoeseld.
  Ze moeten zich kapot schamen.

    /   Reply  / 
 25. Jan

  Wat Jordan van der sloot nu heeft bekent is niet duidelijk, de bekentenis rammelt aan alle kanten en is niet bruikbaar voor vervolging door justitie. Het ligt er allemaal zo dik op Volgens mij is die Joran zwaar gestoord en was telkens stoned, wie weet hoe zijn hersens hierdoor zijn aangetast, en is hij schizofreen. Er zijn nog vele vragen die onbeantwoord zijn en het bewijs is er niet zolang Natalee Holleway niet is gevonden. Voor mij zijn vele vragen onbeantwoord en vreemd n.l.:
  1. Joran zegt in het begin dat hij bang is dat het lichaam van Natalee met zijn sperma in haar wordt gevonden. Dus heeft hij seks met haar gehad?
  2. Even later zegt hij dat hij haar gevingerd heeft en zij wat aan zijn penis zat, en ineens begint zij te trillen en raar te doen en is ze volgens hem dood? Hieruit maak ik op dat hij geen seks met haar heeft gehad.
  3. De tijdsbestekken lopen erg door elkaar heen, hoe laat is hij bij het strand afgezet, hoe laat was zijn sms’je naar die vrienden, hoe laat was hij thuis en ging hij internetten ?je kunt een lichaam niet in twee tellen in de bosjes leggen naar de telefoon rennen de vriend bellen en die is er dan in enkele minuten is, zij staan samen te kijken naar haar lichaam, sjouwen het de boot in. Dit alles bij elkaar dat doe je niet in een kwartiertje.
  4. De naam van die beste vriend die hij zijn graf in mee zal nemen, en even later noemt hij de naam Daury …… vreemd.
  5. Waarom is Peter R de Vries die Daury niet gaan opzoeken en hem ondervragen zoals het meestal gebruikelijk bij hem is.
  6. Wie is die Patrick van der Eems heeft Peter R de Vries die man wel goed gescreend, of hebben hij en Joran dit opgezet om Peter een pootje te lichten. Hoe is de werking tot stand gekomen is Patrick van der Eems naar Peter R de Vries toe gegaan of heeft Peter hem opgezocht en geld geboden, als van de Eems naar Peter is gegaan is het duidelijk dat niet Joran maar Peter in de val is gelopen.
  7. duidelijk is dat Joran stevig zit te blowen en stoned is, is dit ook door Peter geregeld zo ja dan is dat onwettig en kan hem uitlokking door drogering worden aangerekend.
  8. Waarom is deze jongen niet op Aruba tijdens zijn verhoor Psychisch onderzocht.
  9. Wat is het verleden van die jongen, is hij al eens eerder in contact met justitie geweest, was hij al voorheen onder behandeling bij een psychiater.
  10. Vraag Joran eens hoe je moet reanimeren dat is volgens mij wat anders als door elkaar schudden, reanimeren met een strandondergrond gaat wel heel erg moeilijk.
  11. Joran is zwaar gestoord, slim, doordacht, gewetenloos, een grote leugenaar en zeker in staat een misdrijf te plegen.
  Dit was Peter R de Vries niet zoals wij van hem gewend zijn, het gemis van een onderzoek met feiten over eerdere verhoren en leugens ontbrak. Het komt allemaal niet geloofwaardig over, natuurlijk weet hij er meer van maar zal het nooit vertellen, zakenman van der Lee of hoe hij mag heten geeft op mij een indruk die niet zuiver overkomt, het ligt er allemaal zo dik op vooral bij het doorvragen het leek wel ingestudeerd. Het is bizar dat over de rug van een dood meisje zoveel geld wordt verdient. Peter R de Vries verdient er dik aan. Joran blijft ontkennen en krijgt een schadevergoeding en klaagt Peter R de Vries aan waarvan hij ook nog eens geld claimt. Van der Lee krijgt van Peter R de Vries geld en deelt met Joran, en Joran deelt de schadeclaim van Peter R de Vries met hem,SBS 6 met zevnmiljoen kijkers, het is volop kassa en de dood en verdwijnig van Natalee blijft een mysterie

    /   Reply  / 
 26. swingu

  waar blijft char???? die kan toch met overledenen praten. of dat nu waar is of niet maar als ze aan de hand daarvan het lichaam kunnen vinden kunnen ze verder met onderzoek. waarom heeft niemand daar aan gedacht duurt allemaal veel te lang zo.

    /   Reply  / 
 27. Victor

  Misschien kan Char iets minder goed met echte overledenen praten dan met vooraf door de tv geregisseerde overledenen?

  Of zou Natalee niet dood zijn en dus ook niet aanspreekbaar voor Char?

    /   Reply  / 
 28. Franky

  Franky,

  Dat jij het lef heb om haar een hoer te noemen je kent haar niet eens en dan nog als een meisje sex wil met een jongen is niet meteen een hoer die maar afgemaakt mag worden..

  Als zij een hoer was om met Joran mee te gaan wat ben jij dan wel niet dat jij in zijn onschuld gelooft.

  Joran zijn verhaal klopte aan begin al van geen kanten en stopte zichzelf inbochten waar ie zelf niet eens meer van wist hoe die der uit moest komen…Dus wat hij vertelt maakt niet uit of je nou geblowt hebt of niet is gewoon fucking waar.

  Die gozer moet gewoon boete voor wat die heb gedaan vieze vuile klootzak.

    /   Reply  / 
 29. Red Dear

  Brrrrrrrrrrrrrr,

  heb die Patrick in NOVA gezien

  Brrrrrrrrrrrrrr,

  Die ogen…. geen coca cola maar….

  Met stropers vang je stropers…….

  Peter de Vries is een golddigger….

  De hoofdofficier moet direct ontslagen worden….

  Yoran’s vader door de Deken afgezet….

  De PVV heeft gelijk, het is een boeveneiland

  Bett….is net een zoeven aangelegde betonweg….

  Natalee…?? Arm kind, ouders die uiterlijk kennelijk belangrijker vinden dan aandacht voor het meisje… waarom hunkert zo’n kind dan zo naar aandacht….

  Yoran….net als Patrick… geen coca cola maar…????

  Het is een walgelijke vertoning!!!!

    /   Reply  / 
 30. Red Dear

  De samenleving stimuleert het gedrag dat uiteindelijk tot de dood van dit arme meisje geleid heeft…
  Uitgaan en je hunkering naar aandacht en gedrag dat smeekt om erkenning dat je deel uitmaakt van het populaire volk…
  Wat Yoran gedaan en of nagelaten heeft spreek ik niet goed maar wat er nu geschioedt… een man met een strafblad die voor een premie zo’n jongen in de val laat lopen? Wat heeft die Patrick voor bedrijf???
  Ik zag in NOVA Peter de Vries angstig kijken zodar Patrick aan het woord was… waar was P de V bang voor???
  P de V heeft een hekel aan dikke kinderen stelde hij een x. Hoezo zorgzaam gedraag Petertje? Van het een komt het ander.
  Dat meiske Natalee is ook gedreven door de omstandigheden en jij Petertje helpt dat…
  kun je nog meer met je show verdienen….
  Peter, zeg eens eerlijk, als je in 40-45 volwassen geweest was, wiens kant had jij gekozen??????????????????????????????????

    /   Reply  / 
 31. Pietje Puk

  Joran en Peter veschillen niet zo veel van elkaar.
  Het is ze allebij alleen om henzelf te doen.

  Joran is een verwend opscheppertje, Peter ook. Joran weet uit andermans leed geld te slaan, Peter ook.

  Joran vindt zich boven de rest van de wereld staan, Peter ook.

  Volgens mij heeft Peter niet alleen het graf van Joran gegraven met dit filmpje, maar ook zijn eigen graf.

  Reken er maar op dat er schadeclaims gaan komen, en roddeltjes, en nog meer filmpjes.

    /   Reply  / 
 32. Assie

  Vriendje van Joran zeker ??

    /   Reply  / 
 33. Timmerrink Systems

  Wij hebben nu deze blog (en de bijbehorende) gelezen, waaruit wij kunnen opmaken dat hier over is nagedacht!

  Zoals hier meermalen gelezen kan worden, is er geen alleen een vermissingszaak en [i]hoeft[i/]daarvoor niemand verantwoordelijk te zijn.

  Ook was Peter R. de Vries gisteravond te gast in het Vara programma Pauw & Witteman.
  Het enige bewijs wat hij kan leveren is een verklaring van Joran Van Der Sloot, op grond van verborgen camera-momenten.
  Ook verteld Peter R. dat hij al 15 jaar in het vak zit en dat er in de onderwereld niet wordt opgeschept over het feit dat iemand een meisje heeft behandeld, zoals Joran heeft verteld. Hieruit concludeert Peter dat Joran daar dus ook niet over zou opscheppen en dat Joran net als andere [i]criminelen[/i]de waarheid alleen in zijn voordeel, kleine beetjes, aanpast.

  De fout die Peter R. maakt is dat hij alleen [i]denkt[/i], maar dat hij geen onderzoek naar Joran uitvoert, want Joran is net zo uniek als elke andere mens op aarde.

  Ter verduidelijking: Dit is geen aanval naar Peter R. De Vries, want hij heeft ten slotte bewezen, dat hij de zaak WIL oplossen. Hij was alleen te snel met zijn conclusie.

    /   Reply  / 
 34. Victor

  Moeten we toch voorzichtig concluderen dat hier vooral sprake is van jacht op grote kijkcijfers en pas in de tweede plaats jacht op waarheid?

    /   Reply  / 
 35. swingu

  joran graaft zijn eigen grap dat doet niemand anders. als hij meteen de waarheid had verteld had niet de hele wereld het nu geweten wat er toen gebeurt is. iedereen houd zich er mee bezig omdat het niet opgelost is en word steeds bekender en bekender. als hier iemand in de buurt word vermoord en word meteen opgelost dan hoor je het niet in heel nederland of mischien met een klein berichtje. dus joran graaft zijn eigen graf en dat word steeds dieper.

    /   Reply  / 
 36. J van den Braak

  Dag Peter,
  Ik hoor weinig meer over de moord op Tamara Wolfsen uit Alphen a/d Rijn. Jaco G. is inmiddels vrijgesproken en ik heb een paar indrukwekkende opnames gezien van zogenoemde mediums. Hoe is de stand van zaken nu? Ik neem aan dat je er nog bovenop zit.

    /   Reply  / 
 37. wesley k.

  Beste Hr.van den Braak , ‘

  kijk 5 April om 21.30 op SBS6 naar de aflevering van PETER R DE VRIES , daarin wordt de moordzaak op Tamara Wolffers behandeld en ik zelf speel erin mee in de reconstructie als moordenaar van Tamara (Jacco G.)

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>