Zucht… Microsoft en Open Source, niet te vertrouwen

Microsoft gaat dingetje – vooral API's Open Source aanbieden. De code wordt geopend zodat andere aanbieders aansluiting kunnen maken met de MS-producten en diensten. De reacties in de wereld zijn divers, maar zijn allemaal doorspekt van…

… wantrouwen. Waarschuwde de Linux-wereld al voor een Trojaans Paard onder de OpenSource-producten; dat is geen ongegronde vrees. Want Open Source betekent niet dat MS de desbetreffende patenten laat varen. Gebruikt een ontwikkelaar code die lijkt op MS-code, dan slijpen de advocaten van MS hun messen.

Wantrouwen, dat is wat de moloch uit Redmond ten deel valt. MS oogst in de wereld wat het in 20 jaar tijd gezaaid heeft: wantrouwen. MS heeft zich sinds de dag van oprichting bewezen als een sluwe slang, een niets ontziende veelvraat die alles opeist en opslokt wat het onderweg tegenkomt. Ook Yahoo! mag dat nu weer ondervinden. En ook de Linux-wereld zal dat spoedig weer merken als MS de zoveelste patentenzaak begint tegen één van de vele (kleinere) Linux-distri's.

Noem het subjectief en ongefundeerd, maar toch een kleine waarschuwing aan ontwikkelaars: blijf van die Open Source-code van MS af. Download het niet en bekijk het niet, want je opent een leeuwenkuil. 

Lees ook:Microsoft gaat Open Source
Lees ook:MS Visual Studio heeft nieuw wapen tegen Open Source
Lees ook:Microsoft en Samba op één lijn dankzij onze Neelie Kroes
Lees ook:Open XML of ODF – rellen, complotten en intimidatie
Lees ook:Yahoo! hyperactief

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Zucht… Microsoft en Open Source, niet te vertrouwen

 1. Stephan

  Microsoft roept veel maar heeft nog steeds niet kunnen hardmaken dat de OSS wereld patenten schend, daarbij is het hele patentenrecht op los zand gebouwd.

  Zolang je nog patenten kunt aanvragen voor zaken zoals dubbel klik heb ik het allemaal niet zo hoog zitten.

    /   Reply  / 
 2. Victor

  De patentenwetgeving in de EU is gelukkig realistischer dan die in de VS. Al had ook dat niet veel gescheeld.

    /   Reply  / 
 3. Acarya

  He Victor,

  “als MS de zoveelste patentenzaak begint tegen één van de vele (kleinere) Linux-distri’s.”

  Tegen welke Linux-distro heeft Microsoft ooit een patentzaak aangespannen? Bij mijn weten hebben ze dat nog nooit gedaan. ‘Chairman’ Ballmer staat zo nu en dan wel te raaskallen, maar iets concreets is daar nog niet uit voort gekomen. Terwijl de Linux community er eigenlijk op zit te wachten: dan weten we eindelijk over welke patenten Ballmer het telkens weer heeft, en dan kunnen we er iets aan doen.

    /   Reply  / 
 4. Stephan

  Wees maar niet bang:

  1. Ik geloof niet dat er dergelijke patenten zijn anders had Microsoft daar al lang gebruik van gemaakt.
  2. Deze uitspraken zijn ervoor om onrust te zaaien bij potentiele kopers.
  3. Als deze zgn “patentschendingen” bekend zijn heeft de OSS community hier binnen no-time omheen geprogrammeerd.
  4. Als Microsoft haar broncodes vrij zo geven ben ik benieuwd hoeveel code zij bij elkaar heeft gejat.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>