De wraak van Toshiba

Toshiba is roemloos ten onder gegaan in de strijd tussen HD DVD en BluRay. Maar helemaal verloren heeft Toshiba niet, want er is toch heel wat content op HD DVD terecht gekomen waar Toshiba ook verspreidingsrechten voor heeft.

En met die verspreidingsrechten gaat Toshiba de strijd aan tegen Blu-ray. Toshiba gaat de content via internet aanbieden. Blu-ray heeft z'n concurrent niet afgeschud, maar juist gevaarlijker gemaakt. Gaat Steve Jobs dan toch nog gelijk krijgen, toen hij zei: de winnaar van de strijd tussen Blu-ray en HD DVD is internet?

In elk geval is dit weer een overwinning voor internet als mondiaal opslagmedium voor content. Hoewel gebruikers nog een grote neiging hebben om content (muziek, film, games etc) te verzamelen op de eigen pc, is dat eigenlijk volstrekt overbodig. Internet bewaart de content en biedt deze goedkoop of zelfs gratis aan.

Weg met de Tb-schijven, lang leve de glasvezel.

Lees ook:Toshiba promoot anonieme tablet | Such a shame
Lees ook:Android is grootste data-schrokop
Lees ook:Google ziet in de Radio een belangrijk medium
Lees ook:Maker anti-islam film opgepakt
Lees ook:Microsoft en Google vechten weer

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “De wraak van Toshiba

 1. Spider-Man

  Daar ben ik het dus helemaal mee oneens. Echte filmliefhebbers willen een mooi schijfje met natuurlijk het gebruikelijke hoesje, met coverprint en de best mogelijke kwaliteit. Ik weet niet over welke downloadsnelheid hier wordt gesproken, maar de meeste huishoudens hebben niet zomaar een hi-def film binnen. Bovendien trekken heel veel pc’s nog gewoon geen 1080p. Nee, geef mij maar de blu ray, maar laat em dan wel snel wat goedkoper worden, dan kan iedereen meegenieten van die kwaliteit!

    /   Reply  / 
 2. Victor

  Spider: je hebt natuurlijk helemaal gelijk dat filmliefhebbers zelf een collectie samenstellen en dat die beeld in de hoogste kwaliteit willen. Met dat laatste is Toshiba dus bezig: digitaal high-res beeld, maar via internet.

    /   Reply  / 
 3. Stephan

  Hoe zit het met “Illegale” content? In nederland is het geoorloofd om te downloaden, voor eigen gebruik.

  Als je deze downloads op het internet plaatst dus op een “vreemde” server kun je m.i. een probleem krijgen.

  Het locaal bewaren van data zal nooit helemaal verdwijnen, en vanuit een zakelijk oogpunt waarschijnlijk ook niet, ik wil mijn data niet op vreemde machines hebben waar ik niet of niet direct de controle over heb.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>