Privacy op de pc

Privacy wordt steeds minder op prijs gesteld. Toch zijn er nog enkelen onder ons (ik bijvoorbeeld) die alles doen voor privacy. Anoniem aanmelden bij fora is een voorbeeld. Je wilt immers niet dat je e-mailadres in allerlei vage databases belandt.

Maar ook je Hyve dichttimmeren kan belangrijk zijn. Je Hyve alleen toegankelijk maken voor uitgenodigde vrienden, geeft je de vrijheid om echt te profiteren van je Hyve. Reactie: maar je kunt via je hyve ook aan je netwerk werken en dan moet-ie niet gesloten zijn. Simpel: maak er twee. Een open Hyve en een gesloten Hyve alleen voor vrienden. 

Drie simpele manieren bezorgen je enige anonimiteit op internet. De vierde gaat wel ver en is alleen nodig voor mensen die ook de steegjes en achterkamertjes van internet bezoeken…

Hyve dicht timmeren

Je kunt, zoals gezegd, een Hyve opzetten voor het publiek netwerken en een Hyve opzetten voor je vrienden-netwerk. Deze laatste timmer je dicht. Een handleiding hoe dat moet vind je hier (voorpublicatie van Internet voor senioren van A.W. Bruna). 

Sneakemail.com

Bij Sneakemail kun je gratis een account aanmaken. Binnen die account kun je tijdelijke e-mailadressen maken en beheren. Je gebruikt dat tijdelijke adres om je bijv. in te schrijven bij een forum. De mail naar je sneakemail-adres wordt doorgestuurd naar je echte e-mailadres. Zodra het niet meer nodig is, verwijder je dat adres gewoon.

XP-AntiSpy

Sinds XP bespioneert MS je nog meer dan bij de oudere versies. Elkemuziek-cd die je met MediaPlayer afspeelt wordt ook even gemeld bij MS. En zo zitten er nog veeeeeeeeeel meer irritante dingen in XP die ook je privacy aantasten. XP-AntiSpy kun je gratis downloaden (NL-talig). Het programma zet allerlei automatische dingen uit, die MS zo graag aan wil houden. Er zal ongetwijfeld zoiets zijn voor Vista, maar die heb ik nog niet gezocht.

Anoniem surfen met Jap

Jap gaat wat verder. Na installatie van Jap kun je anoniem surfen. Dat wil zeggen: de beheerder van de websites die je bezoekt kunnen jouw ip-adres niet zien of traceren. Jouw ISP ziet natuurlijk wel welke URL's je opvraagt en moet dat zelfs anderhalf jaar lang onthouden voor Balkenende en zijn grote vriend USA.

Lees ook:Tools voor privacy, lullig voor Big Brother
Lees ook:Privacy is ongewenst: Navizon
Lees ook:Playboy praat niet terug
Lees ook:App Sunday: Verkoop je vrienden | Gratis mobiel bellen met Viber
Lees ook:Het vrije woord is vermoord

1 Reacties // Reageer

One thought on “Privacy op de pc

  1. Stephan

    Als je even snel anoniem wilt surfen kun je ook via http://www.ctunnel.com/ bezig gaan.

    Het gebruik van Firefox is ook aan te raden in deze.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>