Google, Yahoo en de mensenrechten

Google heeft haar aandeelhouders geadviseerd om 'tegen de mensenrechten' te stemmen en dus tegen een motie om de speciale China-editie van Google op te heffen. Veel grote internetaanbieders, zoals Google en Yahoo, hebben een speciale China-versie waarin tegemoet wordt gekomen aan de eisen van de Chinese junta.

Ook het verklikken van 'overtreders'  aan die junta is een dagelijks gebruik van deze grote internetspelers. Er valt nu eenmaal veel te verdienen in China en dan moeten daar geen lastige principes in de weg staan. De Amerikaanse overheid… (lees even verder, want ik ga iets positiefs over de V.S. schrijven, jawel…) 

De Amerikaanse overheid heeft een wet in behandeling die Amerikaanse (internet)bedrijven verbiedt om ook buiten de landsgrenzen van de V.S. de mensenrechten te schenden. Die wet zou het Google, Yahoo, c.s. dus verbieden om censuur te plegen in de Chinese Google-variant, of om mensenrechtenactivisten te verklikken bij de Chinese dictators (zoals Yahoo steeds doet). 

Lees ook:Boontje komt om zijn loontje
Lees ook:Yahoo en Google sluiten pact
Lees ook:Yahoo! vindt Microsoft-bod te laag en zoekt aansluiting AOL
Lees ook:Winkelen bij Yahoo, gaat het Microsoft lukken?
Lees ook:Yahoo kaapt top-vrouw Google weg (audio)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>