De politie draait door

Na het programma Opsporing verzocht en het SMS-bombardement, gaat de politie nu ook een e-mail-bombardement inzetten. Elke moordzaak krijgt een eigen website en de burgerdetective kan meedenken en meespeuren naar de boeven.

Internet is de lieden bij Justitie naar de bol gestegen. "We gaan een beroep doen op de collectieve intelligentie", meldt een woordvoerder van de politie. Collectieve intelligentie…

… Dat is dezelfde intelligentie die op fora en weblogs door reaguurders wordt uitgebraakt (ook hier hebben we die af en toe, niet vaak gelukkig). Ik zie de meldingen op de websites al: "Mènne buurman is zo'n zwarte, die zal't wel gedoan hebbe…"

En wat moet de politie doen? Al die zinloze meldingen achter een bureau uitfilteren. De politie degradeert zichzelf tot een soort webmoderator, terwijl de burger steeds meer middelen krijgt om de buurman of -vrouw zwart te maken.

Lees ook:Politie pakt daders massale diefstal smartphones Indian Summer
Lees ook:Politiemeldingen 24 uur live via Twitter volgen
Lees ook:Pr-bureau op straat na dreigtweet over Duke Nukem Forever
Lees ook:Politie start experiment met aangifte via webcam
Lees ook:Politieheli gaat Twitteren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>