Windows zet Safari uit tegen tapijtbommen

Microsoft heeft haar klanten geadviseerd om de browser Safari uit te zetten, zolang er geen patch beschikbaar is voor het veiligheidslek dat twee weken geleden ontdekt is. Dit lek wordt door Apple niet als lek beschouwd, maar is een functionaliteit die alleen in combinatie met Windows een kwetsbaarheid oplevert.

Microsoft zou beter kunnen adviseren om zolang geen Windows te gebruiken, dan zijn meteen heel veel andere lekken gedicht! Hackers zijn er namelijk in geslaags om Vista's CardSpace te kraken…

… CardSpace is nu net bedoeld om wachtwoorden en logingegevens voor internetdiensten veilig in de computer op te slaan. Die hackers tonen dus even aan dat je creditcard-gegevens in het geheel niet veilig zijn bij Windows Vista.

Lees ook:Microsoft Vista SP1 binnen 3 weken
Lees ook:Windows-lek dankzij Apple
Lees ook:Vista volgens Neelie Kroes
Lees ook:Nieuw Vista-lek wellicht niet te dichten
Lees ook:Windows Vista onder vuur bij Consumentenbond

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>