Zet Linux op je PS3

De PlayStation 3 kan geen Windows en geen OsX aan, maar wel Linux. Dus leuk experiment om Ubuntu op je PS3 te zetten. Je hebt dan meteen een computer met een BluRay-speler. Da's leuk want die dingen zijn los nog steeds onbetaalbaar. Het leukste van het verhaal: je PS3 blijft gewoon een gamecomputer, want dual boot.

In dit artikel lees je precies hoe je Ubuntu op je PS3 kan zetten. Het begint met het maken van een backup en het vervangen van de karige 40 of 80 Gb schijf door een groter exemplaar, zodat er niets echt mis kan gaan.

De Linux-pc die je vervolgens hebt samengesteld is meteen een hele 'vette'. Supersnel en grafisch helemaal top. En… de goedkoopste computer in dit segment.

Lees ook:Jippie, wel Linux, maar heel veel Geen
Lees ook:Linux is leuk voor ouwe meuk
Lees ook:Lief Linux-dagboek. Kubuntu valt af, jammer.
Lees ook:Victor vs. Ubuntu, de tussenstand
Lees ook:Dit jaar 1e smartphone met mobiele versie van besturingssysteem Ubuntu

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Zet Linux op je PS3

 1. AltijdvoorS

  “De PlayStation 3 kan geen Windows en geen OsX aan”

  wat is dit voor onnozele zin…. Hij kan ze makkelijk aan alleen is het niet mogelijk aangezien beide besturingssystemen hiervoor niet geprogrammeerd zijn. Wat je wel kan doen is met een aantal trucs dit wel mogelijk maken. Voor windows is dit gelukt alleen OSX zit wat beter in elkaar.

    /   Reply  / 
 2. jan

  heeejj met jan kan iemand mij helpen ik was bezig met linux op me ps3 te zetten maar ik kom nu niet verder dan zwart beeld ik krijg maar niks in beeld kan iemand mij ook vertellen hoe ik weer terug kan komen naar de ps3 menu

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>