Digitale diefstal is ook diefstal

Een rechtbank heeft twee jongens flinke taakstraffen gegeven voor diefstal van virtuele bezittingen. Het gaat om twee tieners die van een derde jongen alle credits en punten uit zijn LuneScape-account hadden gejat.

Daarmee is virtueel bezit voor het eerst in Nederland als echt bezit aangemerkt dat dus, net als een fiets of camera, gestolen kan worden. Deze diefstal gebeurde onder mishandeling en bedreiging, wat de daders taakstraffen van 160 en 200 uur opleverde.

Voor Second Life-spelers (oei, ik hoor meteen iedereen roepen dat het geen spel is…) betekent dit een erkenning van de waarde van de Linden Dollars. juich niet te vroeg, want voor je het weet denkt de fiscus er ook zo over en mag je zelfs je virtuele credits als inkomen opgeven.

Lees ook:Monetaire crisis in Second Life
Lees ook:Geen wet op internet (1)
Lees ook:Problemen met app Miljoenenjacht opgelost
Lees ook:Politie pakt daders massale diefstal smartphones Indian Summer
Lees ook:Second Life discrimineert

1 Reacties // Reageer

One thought on “Digitale diefstal is ook diefstal

  1. Madeliefste

    Ik ben wel blij met deze uitspraak. Het betekent een erkenning van virtuele goederen als goederen, ook als die zich in een virtuele wereld bevinden. En indirect dus ook een erkenning van de Linden Dollar.

    “…want voor je het weet denkt de fiscus er ook zo over en mag je zelfs je virtuele credits als inkomen opgeven.”

    Deels is het zelfs al zo, over het bezitten van virtueel land betalen alle Europeanen al belasting, de VAT.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>