Britse website CyberMentors pakt digitaal pesten rigoureus aan

In Nederland bestaan ze al een tijdje: websites gericht op het bestrijden van digitaal pesten. Zo hebben we natuurlijk de SIRE-campagne Stop Digitaal Pesten en een website als Pestweb, waar niet alleen slachtoffers en pesters, maar ook ouders en leerkrachten terecht kunnen. In Engeland pakt men het sinds kort rigoureuze aan: via de website CyberMentors kunnen kinderen die gepest worden hulp zoeken bij leeftijdsgenoten, door elkaar berichten te sturen en video’s te bekijken.

Digitaal pesten – cyberbullying – is een wereldwijd probleem. Het meest bekende voorbeeld is wellicht de 13-jarige Megan Meier, een Amerikaanse tiener die zelfmoord pleegde na pesterijen via MySpace. Helaas zijn er gevallen van zelfmoord(pogingen) na cyber-pesten bekend, zoals bij de 13-jarige Sam Leeson , de 18-jarige Jessie Logan en deze 16-jarige jongen.

Daarom gaat de lancering van de Britse website dan ook gepaard met een stevige advertentie-campagne (zie foto), waarin wordt gewaarschuwd dan digitaal pesten kan leiden tot zelfmoord. In drie weken tijd hebben al 23 duizend kinderen zich geregistreerd op de website van CyberMentors.

Hieronder het verhaal van Megan Meier en de bekentenis van de dader:

Lees ook:Digitaal pesten
Lees ook:Discussie op Twitter na zelfmoord Tim Ribberink
Lees ook:Afscheidsbrief Tim Ribberink geen hoax
Lees ook:Werkomstandigheden toeleveranciers Apple nog niet optimaal
Lees ook:Oprichter Ross Ulbricht ontkent betrokkenheid bij criminele site Silk Road

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>