Nederlandse Evelien Lohbeck wint YouTube-wedstrijd

Evelien Lohbeck uit Breda heeft de internationale YouTube Play-wedstrijd gewonnen.

Samen met 24 mede-winnaars is haar video van 22 tot en met 24 oktober te bewonderen in het Guggenheim-museum in New York.

Het evenement is live uitgezonden via YouTube. Gedurende de avond werden alle winnende video’s geprojecteerd op de gevel van het Guggenheim. De video van Lohbeck is gekozen uit 23 duizend inzendingen afkomstig van 91 landen.

In de video van Lohbeck (hieronder) is een notitieboek te zien die dienst doet als computer, scanner, muziek-instrument, broodrooster en spiegel. Via het getekende computerscherm surft ze naar YouTube en bekijkt daar korte filmpjes, of ze stopt er een broodje in die er geroosterd uitkomt.

De video, haar afstudeerproject voor de opleiding Animatie aan de Kunstacademie St. Joost in Breda, was puur gemaakt voor het internet. Lohbeck werkt momenteel bij het Nederlands Instituut voor animatiefilm (Niaf). Haar grote droom is te kunnen leven van haar werk.

Lees ook:YouTube zet video’s in HD om naar 3D
Lees ook:Google zet browser in het zonnetje: elf korte films over Chrome
Lees ook:RTL verwijdert filmpjes van YouTube
Lees ook:YouTube jaaroverzicht: 2010 in filmpjes
Lees ook:YouTube nu ook wide screen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nederlandse Evelien Lohbeck wint YouTube-wedstrijd

  1. Vertaalbureau

    Knap en een erg leuk filmpje. Proficiat!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>