Opera presenteert nieuwe browser voor iPhone en iPad

Opera heeft de nieuwe versie aan van hun browser voor de iPhone en iPad gepresenteerd.
Opera’s nieuwe browser bevat onder onder een share knop. Hiermee kunnen gebruikers een Twitter-bericht posten of iets delen op Facebook. Apple heeft concurrerende browsers lang geweerd voor de iPhone, maar heeft de deur uiteindelijk toch open gezet voor andere browsers. Opera heeft die uitdaging opgepakt en in april vorig jaar keurde Apple de Opera browser voor de iPhone goed. Nu is er de nieuwe versie.


Opera is volgens Statcounter de meest gebruikte mobiele browser ter wereld met een marktaandeel van ruim twintig procent. Daarmee blijft Opera de browsers van Google’s Android, Apple en Nokia voor. Die zitten allemaal rond de 16 procent marktaandeel.

Lees ook:Europa kiest Firefox, Nederland Explorer | Nieuwe browseroorlog
Lees ook:Firefox op 20% marktaandeel
Lees ook:Microsoft stapt in eigen valkuil
Lees ook:iPhone wint fors, Android stabiel op smartphone-markt
Lees ook:Smartphones verslaan tablets en laptops

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Opera presenteert nieuwe browser voor iPhone en iPad

 1. Pingback: Opera presenteert nieuwe browser voor iPhone en iPad | NieuweMedia | Web Mirror

 2. Pingback: Opera presenteert nieuwe browser voor iPhone en iPad | NieuweMedia | iPad Pagina

 3. ferry

  safari staat in jullie bron toch echt op 24% hoor! (ipod+iphone) ik bedoel opera staat ook op meerdere platformen (nog meer dan safari zelfs) dus om het eerlijk te vergelijken moet je die twee (safari ipod en safari iphone) bij elkaar optellen.

    /   Reply  / 
 4. Gert Meijboom Auteur

  :-) Mee eens, thanx!
  Ik had de ipod gemist in de infografiek. Maar dat neemt niet weg dat Apple de Safari-browser standaard meelevert, net als Microsoft met de Explorer doet. En Opera doet alleen in browsers. Safari voldoet goed voor mij trouwens.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>