RTL verwijdert filmpjes van YouTube

Pech voor iedereen die via YouTube wil kijken naar Voetbal International. RTL is begonnen om internetfilmpjes van alle TV-programma’s te verwijderen, meldt PowNed.

Met die actie wil RTL zorgen dat er meer traffic naar de eigen videowebsite, RTL XL, wordt geleid.

Eerder volstond voor het mediaconcern het claimen van de rechten van de filmpjes die op de verschillende RTL-kanalen te zien zijn. Daarvoor kreeg RTL wel reclamegelden van Youtube, maar mistte de website RTL XL bezoekers.

‘RTL heeft ervoor gekozen officiĆ«le content niet meer te claimen, maar te blokkeren’, aldus een RTL-woordvoerder van RTL tegen weblog SigaarSnor die filmpjes van het voetbalprogramma Voetbal International op Youtube zette.

Het verwijderen van YouTube-filmpjes is 30 januari gestart. ‘Dit is voor de uploaders en de kijkers van deze video’s inderdaad jammer, aldus de woordvooerder. ‘Maar dit heeft RTL als eigenaar van de content besloten.’

Lees ook:YouTube jaaroverzicht: 2010 in filmpjes
Lees ook:The Pirate Bay niet geblokkeerd
Lees ook:Digitenne vertoont voetbal en Talpa
Lees ook:Twitter gaat berichten censureren
Lees ook:Blogger gevangen in pedo-netwerk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>