Microsoft stelt update Windows Phone 8.1 ‘Blue’ uit tot 2014

De grote update voor Window Phone komt er niet eerder dan 2014. Microsoft heeft de grote update 8.1 ‘Blue’ uitgesteld tot volgend jaar. Dit jaar komen er wel wel twee kleinere updates van het mobiele besturingssysteem.

Dit bericht Webwereld.

Kleine update GDR2
Dit weekeind heeft Microsoft wel de update GDR2 voor Windows Phone 8 aangekondigd die vooral bugfixes en kleine uitbreidingen bevat. Zo biedt Internet Explorer bijvoorbeeld meer ondersteuning voor HTML5.

Als eerste komt GDR2 deze zomer als Amber-update voor de Nokia Lumia-smartphones, daarna volgen de Windows Phone 8-toestellen van HTC en Samsung. Eind dit jaar komt er dan een GDR3update die full HD-schermen en quadcore-chips ondersteunt.

Windows Phone 8.1 ‘Blue’
Blijkens de online buzzz zou Windows Phone 8.1 ‘Blue’ onder meer een nieuw notificatiecentrum krijgen. De grote update zou ook VPN ondersteunen in een zogeheten ‘enterprise feature pack’.

Microsoft heeft al naar buiten gebracht dat de functie om te multitasken, het startscherm, de standaardapps als Bing en Skype worden verbeterd.

Lees ook:Samsung komt met smartphone met Windows Phone 8
Lees ook:Microsoft Office voor iOS en Android pas in 2014
Lees ook:Apparaten met Windows 8 in oktober te koop
Lees ook:Eerste Microsoft-app in Mac App Store | Apple Primeur
Lees ook:Samsung Galaxy S III krijgt ook een Windows Phone-variant

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>