Astronaut André Kuipers opent Top 2000 vanuit de ruimte

Nog nooit vertoond. Een event dat vanuit de ruimte officieel van start gaat. Dat gebeurt eerste kerstdag als de Top 2000 begint. André Kuipers opent dan vanuit het ISS het jaarlijkse radio-event.

De astronaut heeft zich daar persoonlijk voor ingezet. Dat Kuipers de aftrap voor de Top 2000 zou geven, was eerder dit jaar al bekend.

Uitstel van de lancering van de raket waarmee hij naar het ISS is gereisd, dreigde daar een streep door te zetten.

De astronaut die aanvankelijk in november zou vertrekken, is nu op 21 december de lucht in gegaan. Op 25 december kondigt hij dan om 12.00 uur officieel het eerste nummer aan als er live verbinding met het ISS wordt gemaakt. Dat is nummer 2000: Torn van Nathalie Imbruglia.

Aanvankelijk was Kuipers’ werkgever, ruimtevaartorganisatie ESA, er niet voor te porren op zo’n korte termijn voor de openingshandeling vrij te maken. Maar de astronaut wist z’n baas toch te overtuigen.

Kuipers kan in de ruimte niet naar de Top 2000 luisteren, daarom krijgt hij van Radio 2 een usb-stick mee waar de complete Top 2000 op staat.

Lees ook:Kick off André Kuipers Top 2000 vanuit ruimte: kijk non stop live
Lees ook:Astronaut André Kuipers Twittert in ruimte gewoon door
Lees ook:Astronaut André Kuipers twittert foto 1e experiment in ISS
Lees ook:Prins Willem-Alexander heet André Kuipers via Tweet welkom terug op aarde
Lees ook:Volg André Kuipers via Twitter en app

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>