Kick off André Kuipers Top 2000 vanuit ruimte: kijk non stop live

Luid applaus klonk er zojuist uit de Radio 2 studio nadat André Kuipers officieel de dertiende editie van de Top 2000 had geopend. Hij deed dat vanuit het ruimtestation ISS dat op dat moment boven het Zuiden van de Atlantische Oceaan ‘hing’, zoals de astronaut het voorafgaand aan zijn openingshandeling omschreef.

Het zag er imposant uit: de radiostudio met op de achtergrond de mijlenver verwijderde Kuipers die helder als glas klonk.

Hij gaf aan alleen al bij de tune van de Top 2000 kippenvel te krijgen. ‘Voor mij is het een enorme tijdreis die veel herinneringen terug brengt’, aldus de astronaut.

Queen

Zeven dagen lang worden er tot en met 31 december non stop 2000 platen gedraaid. Op de valreep  van 2011 wordt het event afgesloten met de nummer 1 notering: Queen die de troon terug krijgt nadat vorig jaar The Eagleas op 1 de hoogste notering bereikten.

André Kuipers kan in de ruimte niet naar de Top 2000 luisteren, maar hij heeft wel een USB-stick mee gekregen met alle nummers waarnaar hij in zijn vrije tijd gaat luisteren. Dat Space Oddity van David Bowie zijn favoriete nummer is, zal niemand verbazen.

De Top 2000 kan 24 uur non stop live worden bekeken via Cultura 24.

Lees ook:Astronaut André Kuipers opent Top 2000 vanuit de ruimte
Lees ook:Astronaut André Kuipers twittert foto 1e experiment in ISS
Lees ook:Tweeps praten met Andre Kuipers in ruimte (audio)
Lees ook:Astronaut André Kuipers Twittert in ruimte gewoon door
Lees ook:Tweetup met André Kuipers in de ruimte

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>