HP komt met twee nieuwe smartphones | Pre3 en Veer

HP komt, naast de TouchPad, ook met twee nieuwe smartphones, de Pre3 en HP Veer, de creditcard smartphone. Beide toestellen draaien op versie 2.2. van webOS, het besturingssysteem dat afkomstig is uit de overnameboedel van Palm.

De Pre3 is de opvolger van de Palm Pre, heeft een scherm van 3,6 inch, een halve inch groter dan zijn voorganger. Dat verhoogt de gebruiksvriendelijkheid van het fysieke toetsenbord dat naar beneden in de lengte uitschuift. De Pre3 heeft een resolutie van 480 bij 800 pixels, twee keer zo ook als de Palm Pre.

De processor is van Qualcomm, 1,4 GHz. Het werkgeheugen bedraagt 512 MB en voor opslag kun je kiezen tussen het model met 8 of 16 GB. De camera schiet beelden van vijf megapixel en kan video in hoge definitie opnemen.

De HP Veer is het piepkleine broertje van de Pre 3. Het heeft de afmetingen van een creditcard, maar beschikt wel over alle functies van een volwassen smartphone. Het scherm is 2,6 inch, dat maakt het fysieke toetsenbord vooral geschikt voor mensen met zeer slanke vingers.

Processor: Snapdragon, 800 MHz, vijfmegapixel camera, ondersteuning voor wifi, bluetooth en 3G. Mobiel internet, net als bij de Pre3, gedeeld worden met andere apparaten door een wifihotspot op te zetten.

De toestellen kunnen voetje vrijen met andere webOS-apparaten, zoals de HP TouchPad, via de Touch-to-Share functie. Net als bij de TouchPad zwijgt HP ook bij deze smartphones over de prijs. De verwachting is dat ze deze informatie bewaren tot het Mobile World Congres in Barcelona, begin maart.

Lees ook:HP presenteert iPad-uitdager TouchPad | Virtueel voetje vrijen
Lees ook:Kleinste smartphone ter wereld 15 mei op de markt | HP Veer
Lees ook:Goedkope 200 euro tablet-pc in maart in de winkel | Breeze
Lees ook:Samsung Galaxy S IV krijgt geen flexibel scherm, wel 5″ Oled HD-display
Lees ook:Aldi start verkoop eigen smartphone

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “HP komt met twee nieuwe smartphones | Pre3 en Veer

  1. Pingback: HP presenteert iPad-uitdager TouchPad | Virtueel voetje vrijen | NieuweMedia

  2. Pingback: « De Touchpad van HP met webOS 3.0 een goede Move?

  3. Pingback: Kleine smartphone ter wereld 15 mei op de markt | HP Veer | NieuweMedia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>