1 miljoen online aankopen per tablet of smartphone

Steeds meer Nederlanders gebruiken hun smarpthone of tablet om online aankopen te doen. Vorig jaar deden maar liefs een miljoen mensen dat. Dit bericht Emerce.

Uit onderzoek naar mobiele commerce dat Blauw Research uitvoerde voor Thuiswinkel.org blijkt, dat een kwart van de consumenten in de tweede helft van 2011 een of meerdere keren iets kochten via hun telefoon of tablet. Dat ‘iets’ kan alles zijn: producten, diensten, maar ook mobiele applicaties.

De onderzoeksresultaten onderschrijven ook de ervaringen van Marktplaats.nl. Het merendeel van de consumenten winkelt overwegend mobiel en dan met name ‘s avonds. ‘De meeste bestellingen worden vanuit huis gedaan: 70 procent bestelde de laatste mobiele aankoop thuis, 30 procent deed dit onderweg’, aldus Blauwdirecteur Frank Sibbel tegen Emerce.

Mobiele omzetcijfers kan hij nog niet geven. In volgende onderzoeken zal daar meer aandacht aan worden besteed.

Lees ook:Apple lacht met verkoop iPad om Kindle Fire
Lees ook:Mobiele app wint van het grote web
Lees ook:Economisch tij geen belemmering aankoop 2e tablet
Lees ook:Tablets zijn om te gamen, niet om e-books te lezen
Lees ook:Mobiel bellen scoort beter dan netwerkkwaliteit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>