Vandaag start rechtzaak in VS Apple vs Samsung (audio)

Vandaag begint in de Verenigde Staten de rechtzaak die Apple heeft aangespannen tegen Samsung. Het Zuid-Koreaanse elektronicaconcern zou patenten van smartphones en tablets van Apple hebben geschonden.

Volgens Apple lijken de ontwerpen van de producten van Samsung te veel op die van Apple en bevatten ze ook nog eens technologie die door Apple is ontwikkeld.

Apple eist permanent verkoopverbod Samsung
De twee kemphanen staan nu al in 10 landen in zo’n 20 rechtszaken tegenover elkaar. Het proces in de VS start met een selectie van de jury.

Apple eist een schadevergoeding van 2,5 miljard dollar. Het voorlopige verkoopverbod voor de tablets van Samsung moet verder permanent worden en worden uitgebreid tot de  smartphones.

Ontwerp iPhone is van Samsung
Samsung bedacht naar eigen zeggen het ontwerp van de iPhone met een groot touchscreen en één knop al in 2006. Dat is ver voor de eerste iPhone door Apple werd aangekondigd, berichtte het NieuweMediaBlog al eerder.

Uitspraak Briste rechter in voordeel Samsung
Het TechnologieBlog meldt dat een Britse rechter besloot eerder al dat Apple drie maanden lang op de website een bericht moet plaatsen dat Samsung niet het ontwerp van de iPad heeft gekopieerd.

Apple is tegen de uitspraak in hoger beroep is gegaan. Tot die zaak loopt hoeft het techconcern geen berichten te plaatsen.

Lees ook:Apple is op stoom en vraagt verbod 8 toestellen Samsung
Lees ook:Samsung bedacht design iPhone
Lees ook:Apple legt Samsung aan het infuus
Lees ook:Apple zet ook Samsung Galaxy S III op de zwarte lijst
Lees ook:Samsung betaalt Apple 1 miljard… in munten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>