Samsung Galaxy S IV ligt 15 april in de winkel

De Samsung Galaxy S IV is vanaf 15 april te koop. Dit meldt Techzine op basis van berichtgeving van Sammobile. Het NieuweMediaBlog meldde in december al dat het nieuwe vlaggenschip van Samsung in april gelanceerd zou worden. De datum zou nu op de 15e zijn gesteld.

Het toestel komt in een witte en zwarte variant en kan draadloos worden opgeladen. Samsung levert daarvoor bij de S IV een oplaadset die bestaat uit een verwisselbare achterkant en een los dock.

Volgens eerdere berichtgeving van het NieuweMediaBlog krijgt de Samsung Galaxy S IV een onbreekbaar scherm en een S-Pen functionaliteit waardoor het toestel ook geschikt is voor gebruik met een stylus. Bij de Galaxy Note kan er al met een stylus worden gewerkt.

Flexibel scherm
De kans dat de S IV wordt uitgerust met een flexibel scherm is klein, ook al werkt Samsung wel aan smartphones met een flexibele display.

Wel zou de Galaxy S IV een 5-inch full-hd scherm krijgen met een beeldresolutie van 1920 bij 1080 pixels. Daarmee is de display bijna even groot als de allereerste Galaxy Note die ook een S-Pen heeft.

De Galaxy S III heeft een 4,8 inch-scherm, de displays van de Galaxy Note en Note II meten 5,3 en 5,5 inch.

Nieuwe chipset
Het TechnologieBlog meldde eerder al dat de Galaxy S IV de eigen Samsung Exynos processor krijgt, in de S III zit de Qualcomm Snapdragon processor. De nieuwe chipset komt ook in de P10, de nieuwe tablet van Samsung.

LTE-ondersteuning
Ook ondersteunt het toestel het supersnelle 4G op basis van LTE-netwerken. Het NieuweMediaBlog berichtte eerder al dat de Iphone 5, die vorige week werd gelanceerd, 4G-internet heeft. Dat is veel sneller dan 3G dat nu wordt gebruikt.

KPN en Vodafone testen in Nederland al 4G-netwerken die op de 2,6 GHz-band werken, 4G komt niet voor de zomer volgend jaar voor het grote publiek beschikbaar.

Lees ook:Samsung Galaxy S IV: 5″-scherm, release in januari
Lees ook:Samsung Galaxy S IV geschikt voor stylus
Lees ook:Samsung Galaxy S IV krijgt geen flexibel scherm, wel 5″ Oled HD-display
Lees ook:Samsung Galaxy Round vanaf vandaag te koop
Lees ook:Teaser Samsung Galaxy Note II online: volgende week verwachte aankondiging (video)

1 Reacties // Reageer

One thought on “Samsung Galaxy S IV ligt 15 april in de winkel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>