Grootschalige controle politie op smartphone in auto

De politie start in septenber met een grootscheepse controle op het gebruik van smartphones in de auto. Het offensief zou het aantal verkeersdoden moeten terugdringen.

Dit bericht het AD.

Exacte cijfers zijn niet bekend, maar jaarlijks vallen er eekel toentallen doden als gevolg doordat bestuurders hun blik op hun smartphone hadden en niet op de weg.

Na de zomer komen er intensieve controles op automobilisten die tijdens het rijden met hun mobielje bijvoorbeeld SMS’en, WhatsAppen of hun  e-mailen checken. De acties zijn onderdeel van een grote campagne van Veilig Verkeer Nederland (VVN) tegen het smartphonegebruik tijdens het autorijden.

‘De smartphone is veel gevaarlijker dan mobiel bellen’, zegt Rob Stomphorst van VVN tegen het AD. Met bellen is volgens hem alleen de aandacht afgeleid. ‘Maar smartphones houden je blik ook van de weg.’

Lees ook:Tablet als 2e scherm favoriet tijdens TV kijken
Lees ook:Storing mobiel bellen en internet KPN in de Randstad
Lees ook:Bezoek aan sexwebsite pakt anders uit (video)
Lees ook:Gemeente Terneuzen doet proef met Whats App
Lees ook:T-Mobile censuur smartphone-gebruiker | T-Mobile = God

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>