Review Nexus 5: alle contacten onder de knop met Android 4.4 KitKat (video)

De Caller ID van Google die automatisch een inkomend telefoonnummer aan een bedrijf koppelt, zelfs als dat nummer niet is opgeslagen in de lijst met contactpersonen. Het is een van de vernieuwingen van Google Android 4.4 KitKat.

De deze week gelanceerde Nexus 5 is een van de eerste smartphones die met het nieuwe besturingssysteem is uitgerust.

Vanuit Hangoud berichten versturen en ontvangen
Kitkat heeft ook een verbeterde telefoonkiezer. Onder de knop zitten de contactpersonen die het meest waarschijnlijk gebeld gaan worden.

Nieuw is ook dat gebruikers rechtstreeks vanuit Hangouts tekstberichten kunnen verzenden en ontvangen. Bovendien ondersteunt Android voor Hangouts voor Android locatiedelen.

Samenwerking Google en LG
De Nexus 5, is net als de Nexus 4, een samenwerking tussen LG en Google. Het toestel heeft een 5-inch Full HD IPS display van 1920 bij 1080 pixels en Gorilla Glass 3. Onder de motorkap draait een Qualcomm Snapdragon 800-chip met een 2,2 GHz quadcore-processor waardoor de Nexus soepel draait.

Tegelijk fotograferen en filmen
De Nexus 5 heeft aan de voorkant een 1,3 megapixelcamera een aan de achterkant een kwalitatief hoogwaardige 8 megapixelcamera. Net als bij de LG G2 is bij het toestel gebruik gemaakt van LG Innotek’s optische beeldstabilisatie-technologie.

Ook kunnen foto’s worden gemaakt terwijl er een video wordt geschoten.

Verbeterde HDR+ modus
Met ‘Photo Sphere’ kan een serie digitale foto’s eenvoudig worden omgezet in een naadloze 360-graden afbeelding. En Google kan ‘Auto Awesome’ foto’s en videofilms maken van de content in je media bibliotheek, om te delen met familie of vrienden. De verbeterde HDR+ modus voegt beelden samen tot één mooie foto met een groter schaduw- en lichtbereik.

iPhone 5S en snellere Samsung Galaxy S 4
De Nexus 5 is inmiddels in Nederland te koop, net nadat de iPhone 5s en 5C in de winkel lagen.

Op de upgrade van Samsungs vlaggenschip, de snellere Galaxy S 4 is het nog even wachten. Door de 2.3GHz Snapdragon 800 is het toestel aanzienlijk sneller dan z’n broertje, bericht het PieterBas-blog.

De nieuwe versie van de S 4 zou tot 150 megabyte data per seconde aankunnen en daarmee net zo snel zijn als de Galaxy Note 3.

Lees ook:Nieuwe LG Nexus 4 ‘zusje’ van LG Optimus G
Lees ook:Nexus 7 is 1e tablet met standaard Android 4.1 Jelly Bean, Google start uitrol naar Galaxy Nexus
Lees ook:Update: Google kondigt Nexus 5 op 14 oktober aan met Android 4.4 Kitkat (video)
Lees ook:Nexus 4 eind november te koop (video)
Lees ook:Nokia Lumia 1520 januari ’14 in Benelux te koop

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>