Update: jongen aangehouden na bedreiging op social media

De politie heeft een 17-jarige jongen uit Leiden aangehouden. Hij had op internet een reactie onder een filmpje geplaatst waarin hij aangaf een ‘shooting’ na te willen doen. Dit meldt de Politie Hollands Midden.

De jongen heeft bekend dat hij de reactie geplaatst heeft. Hij gaf aan niet verwacht te hebben dat mensen dat serieus zouden nemen. De politie is alert op internet om dit soort berichten op te sporen en daarop te acteren, liet de politie op de eigen website weten.

NieuweMediaBog

Het NieuweMediaBlog meldde eerder al over de moord op de 15-jarige Joyce Hau waarbij een verkeerd geplaatst bericht op social media een rol gespeeld zou hebben.

Bedreiging via Twitter

Dade de politie het serieus neemt met bedreigingen via social media blijkt ook uit het feit dat een 18-jarige man uit Rhoon is aangehouden omdat hij via Twitter bedreigingen had geuit aan het adres van leden van de voetbaleenheid van de politie.

De man uitte via Twitter diverse doodsbedreigingen en beledigingen. ‘Hij is aangehouden en wordt komende week voorgeleid’, aldus de politie.

Lees ook:Bericht op social media mogelijk aanleiding tot moord
Lees ook:Politie zoekt actief naar dreigementen op social media
Lees ook:Verder onderzoek politie sociale media moord 15-jarige
Lees ook:Moord om ontvriending op Facebook
Lees ook:Update: 17-jarige jongen aangehouden voor KPN-hack

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>