Tablets: Wordt Amazon de grote concurrent van Apple?

Webwinkel Amazon wil in augustus al met twee tablets op de markt komen. Dat meldt Digitmes. Amazon, dat al veel succes heeft met de Kindle-ereader, zet hoog in. Voor het eind van dit jaar wil het bedrijf vier miljoen tablets verkopen.

Daarmee zijn de ambities van Amazon een stuk hoger dan die van de andere concurrenten van de iPad 2 van Apple. Verschillende fabrikanten, zoals RIM (Playbook) en Acer (Iconia Tab) hebben hun verkoopverwachtingen voor tablets sterk naar beneden bijgesteld. De meeste tablets, de Galaxy Tab komt nog het dichtst in de buurt, kunnen niet tippen aan de iPad.
De Amazon-tablets werken met Android, waarvoor Amazon eerder dit jaar een eigen app store startte.

Amazon hanteert een strakke planning. Ruim voor Thanksgiving, Sinterklaas en Kerstmis wil de webwinkelgigant de markt overstromen met tablets. Het apparaat moet extra aantrekkelijk zijn omdat het toegang biedt tot Amazons entertainmentdiensten voor film, muziek en e-books.
Juist de toegang tot deze diensten geven Amazon de mogelijkheid flink te stunten met de prijs van de tablets en een serieuze concurrent te worden voor Apple.

Lees ook:Honderdduizend apps voor iPad beschikbaar
Lees ook:Uitgevers investeren massaal in apps voor tablets
Lees ook:Amazon is Apple en Google te snel af | Streaming muziekdienst
Lees ook:Apple-topman, Tim Cook: ‘Tabletmarkt wordt groter dan de PC-markt’
Lees ook:Samsung Galaxy Player gaat strijd aan met iPod

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Tablets: Wordt Amazon de grote concurrent van Apple?

  1. Pingback: Honderdduizend apps voor iPad beschikbaar | NieuweMedia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>