Is het een tablet of laptop? Het is een Windows 8 device!

Is het een tablet of laptop? Steeds vaker allebei. Door de combinatie van een touchscreen en een los toetsenbord is een Windows 8-tablet convertible en kan het apparaat ook worden gebruikt als laptop of zelfs als PC. Zo’n twee maanden nadat Windows 8 te koop is, is er een groeiend aanbod aan apparaten die op het nieuwe besturingssysteem van Microsoft draaien.

Samsung ATIV Smart PC Pro
De Samsung ATIV Smart PC Pro heeft een dock dat in combinatie met de tablet een laptop wordt. Het apparaat heeft een 11.6 inch SuperBright Plus-display met een full HD-resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels en ondersteuning voor de S-Pen stylus die net als bij de Galaxy Note 10.1 en de Galaxy Note in de behuizing kan worden weggestopt.

ASUS Taichi
De ASUS Taichi heeft een display voor de standaard ultrabookmodus en een display (met touchscreen) voor de tabletmodus. De convertible Windows 8-tablet komt in verschillende versie waaronder de 11.6 inch ASUS Taichi 21. Dit model heeft twee 11.6 inch Full HD IPS-displays, een Intel Core i5 processor, 4GB aan werkgeheugen en een volledig QWERTY keyboard.

Envy x2 van HP
De Envy x2 van HP kan door het aparte keyboard/dock als laptop en stand-alone tablet worden gebruikt. DeĀ  x2 heeft een 11.6 inch IPS LCD-display, een resolutie van 1.366 bij 768 pixels, een Intel Atom Clover Trail processor en 2GB aan werkgeheugen.

Nokia-tablet met Windows 8
Het laatste nieuws is dat Nokia ook met een Windows 8-tablet komt. Aanvankelijk was de lancering voor 2012 gepland, maar omdat ook Microsoft met de Surface een eigen tablet uitbracht besloot Nokia voorlopig op smartphones te blijven focussen.

Blijkens een overzicht op het PieterBas-blog komt Nokia in februari met een tablet die draait op Windows 8 RT, de tabletversie van Windows 8. Het zou gaan om een 10 inch-model met een chip van Qualcomm.

Lees ook:Nokia komt met tablet en phablet: pics ‘gelekt’
Lees ook:Windows 8 draait al op 7 inch-tablet (video)
Lees ook:Taicho-laptop heeft scherm aan binnenkant en aan buitenkant (video)
Lees ook:Acer Iconia W 3 kleinste tablet voor Windows 8
Lees ook:Asus lanceert spotgoedkope 7 inch-tablet (video)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>