Jongen opgepakt na dreigtweet over aanslag Koninginnedag

De eerste dreigtweet over Koninginnedag is weer binnen. De politie heeft een 15-jarige jongen opgepakt die twitterde dat hij op Koninginnedag de aanslag van Karst T., twee jaar geleden, in Amersfoort zou herhalen.

In het verhoor verklaarde de jongen niet te weten dat zijn tweets voor iedereen zichtbaar waren. Het jong heeft spijt betuigd en beloofd dat hij zou stoppen met twitteren. Hij heeft in ieder geval de twitter-account gesloten waarop hij de dreigtweet publiceerde.

Twee jaar geleden reed Karst T. op Koninginnedag in Apeldoorn met zijn auto dwars door de mensenmassa langs de route die de koninklijke familie aflegde. Hij miste de bus met de Oranjes en botste tegen het monument De Naald. Inclusief T. kwamen daarbij acht mensen om het leven.

De jongen is inmiddels weer op vrije voeten. Of de 15-jarige wordt vervolgd, beslist het Openbaar Ministerie later. Een cursus Nederlands is wat mij betreft wel het minste waartoe hij veroordeeld moet worden.

Lees ook:Een Koninginnedag, twee apps | Kies de beste Oranje-app
Lees ook:Koninginnenach + Koninginnedag: welke Oranje app kies jij ?
Lees ook:Bericht op social media mogelijk aanleiding tot moord
Lees ook:Apps voor koninginnedag strijden om populariteit: feestje
Lees ook:Proces tegen aanstichters Facebook-moord verdaagd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>