Regels voor gebruik social media bij Almelose rechtbank

De rechtbank in Almelo heeft richtlijnen vastgesteld voor het gebruik van sociale media, Twitter en Facebook, door rechters. Dat meldt de twitterende rechter Sylvia Taalman. De regels voor het gebruik van social media zijn nog niet volledig openbaar gemaakt, maar gepubliceerd op Yammer, een intranet voor rechters.

Zo mogen rechters op social media niet mopperen op het Openbaar Ministerie (OM), dienen medewerkers van de rechtbank zich niet met politiek op het gebied van wetgeving te bemoeien en moeten ze er zich bewust van zijn dat veel mensen het bericht onder ogen krijgen. Dat laatste geldt natuurlijk voor iedereen die zich op social media begeeft.

Hoogste tijd om de social media-regels voor rechters openbaar te maken.

Lees ook:Social media marketeers lanceren ethische code: ‘Eerlijkheid is ons medium’
Lees ook:Twitterverbod voor getuigen in de rechtszaal
Lees ook:BMW start social media project
Lees ook:Twitteren in de rechtbank: ja of nee ?
Lees ook:1 april: social media zeer geschikt voor snelle grap

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>