Zeilmeisje Laura geen trending topic op Twitter (video)

Laura Dekker, beter bekend als het ‘zeilmeisje’, is wereldnieuws sinds ze gisteren in Sint Maarten aankwam. Maar een trending topic op Twitter werd het #zeilmeisje niet. Al gaan er wel veel Tweets over de wereldreis die de 16-jarige met haar zeilboot Guppy gisteren afrondde.

De pers heeft zich volop op Laura gestort. Behalve over haar prestatie om de aarde rond te zeilen, is er ook veel aandacht voor het ‘gevecht’ dat zij in Nederland voerde, onder meer met Bureau Jeugdzorg.

Voordat ze Nederland verliet was daar ook de laatste Tweet van het zeilmeisje aan gewijd. ‘Bureau Jeugdzorg Utrecht verzoekt rechtbank Middelburg om onmiddellijke beĆ«indiging van de huidige ondertoezichtstelling’, schreef ze.

Daarmee kwam de weg vrij voor haar zeiltocht. Aan haar ervaringen met de instanties heeft Laura geen goede herinneringen. Reden waarom ze overweegt niet naar Nederland terug te komen. Ze overweegt zich in Nieuw-Zeeland te gaan wonen. Laura werd daar voor de kust geboren.

De jonge solozeiler heeft tijdens haar tocht gewerkt aan haar schoolopdrachten voor de HAVO waarvoor Laura dit jaar examen doet. Ze heeft geen officieel record gevestigd omdat het Guiness World Records jonge mensen wil ontmoedigen dergelijke records te vestigen.

http://youtu.be/gyBzGhQhs1w

Lees ook:Computers van zeilmeisje Laura Dekker gehackt
Lees ook:Deelneemster Big Brother live op TV verkracht (video)
Lees ook:Kinderlokkers hacken webcam
Lees ook:In 1 jaar 292 Facebook-vrienden bezoeken in 11 landen
Lees ook:Verkoop van tablets bereikt in 2012 grens van 100 miljoen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>