Mogelijk verband Twitter storing met Olympische Spelen

De storing die Twitter-gebruikers gisteren grote delen van de wereld trof, heeft mogelijk verband met de Olymposiche Spelen. Dit bericht meerdere media, waaronder het AD.

Tijdens het sportevenement, dat vanavond officieel wordt geopend, worden tienduizenden Tweets per dag verwacht. Ter vergelijking: tijdens het EK waren dat er 15.000 per dag.

Twitter erkent de storing, maar de reden waarom mensen over alle continenten Twitter niet of met grote moeite konden gebruiken, is niet duidelijk. NU.nl meldde dat het om een dubbele systeemstoring ging die niets met de Spelen te maken heeft.

Op 21 juni was Twitter ook al een paar uur buiten bereik.

Ook Google Talk was gisteravond tijdelijk uit de lucht. Ook dit bedrijf erkende de storing, maar gaf verder geen details.

Social Games
Twitter krijgt het druk tijdens OS12 omdat op de microblogsite alle informatie over de Spelen wordt gekanaliseerd.

Het speciale Twitter-account is de sluis voor de miljoenen tweets van atleten, familieleden van atleten en fans. Een apart team ordent 20 uur per dag  de grote stroom aan tweets, berichtte het NieuweMediaBlog al eerder.

Het is een van de eerste keren dat Twitter het officiële kanaal is van een groot live-evenement.

Facebook
Ook Facebook komt met een eigen social media hub waar onder meer de verschillende wedstrijden en sporters gevolgd kunnen worden.

London Eye toont sentiment Twitter
Het TechnologieBlog meldt dat tijdens de Olympische Spelen de London Eye het sentiment op Twitter over het sportevenement toont. Het reuzenrad verkleurt al naar gelang het sentiment dat de Britse Twitteraars over de Olympische spelen hebben. Paars betekent een negatieve gemoedstoestand, geel staat voor positief en groen is neutraal.

Om de gemoedstoestand van Twitteraars in hun tweets te herkennen, heeft het team een woordenboek gemaakt met 2750 termen. Daarin staan onder meer het veel gebruikte lol (laughing out loud), maar ook totes amazeballs (totally amazing).

De samenvatting van alle Tweets is elke avond een half uur in een lichtshow te zien vanaf negen uur. Sponsor, energiebedrijf EDF, zal de show live op de website streamen.

Lees ook:Olympische Spelen krijgen Social Media Hub (video)
Lees ook:Website toont sentiment Twitter tijdens #EK2012 met gekleurde voetballen
Lees ook:Tweet-record tijdens EK-finale
Lees ook:Twitter-protest olympische sporters tegen strenge regels sociale media
Lees ook:President Obama wint met social media

1 Reacties // Reageer

One thought on “Mogelijk verband Twitter storing met Olympische Spelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>