PowNed zet ‘aanval’ op Rutger Castricum online

Bang was Rutger van Castricum tijdens de ‘aanval’ van professor Andreas Kinneging, zei zijn cameraman achteraf. De hoogleraar greep hem tot twee keer toe bij zijn keel nadat Van Castricum verhaal kwam halen over de column van Kinngegings vrouw, Naema Tahir.

Die betoogde zondag in het tv-programma Buitenhof dat journalisten als Castricum geweerd zouden moeten worden uit de Tweede Kamer.

PowNed heeft het ruwe materiaal online gezet nadat Kinneging de aantijgingen ontkende. Volgens de prof, die voormalige Nederlandse kampioen gewichtheffen is, zou hij Van Castricum alleen maar over de sjaal hebben geaaid. De omroep heeft inmiddels aangifte gedaan.

Foto: GeenStijl

Lees ook:Taxicentrale zet gegevens bezoekers online | Foutje !
Lees ook:NS zet 70-jarige uit trein: geen reactie webcare-team
Lees ook:Patiƫntendossier niet veilig | Eerste Kamer stemt tegen EPD
Lees ook:YouTube weer gesloten in Turkije
Lees ook:PowNews reageert op aanval burgemeester Noordanus na tonen filmpje aanranding

40 Reacties // Reageer

40 thoughts on “PowNed zet ‘aanval’ op Rutger Castricum online

 1. Abraham

  Wie zaait zal oogsten.
  Vrij vertaald voor die pseudo journalistieke sensatie teroristen ;
  Zij die blijven zeuren en vragen worden op hun bek geslagen.

  Trouwens uitlokking van geweld is toch strafbaar?
  Of komen deze terroristen er mee weg omdat ze onder de valse vlag van pseudo journalistiek opereren ?

  Vrijheid met twee maten, iets waar dit land steeds beter in word…

    /   Reply  / 
 2. Jozef

  Dat hier een nieuwsbericht aan gewijd moet worden.

  Rutger noemt zichzelf journalist? Een regelrechte sensatiezoeker die niet alleen uit de tweede kamer geweerd zou moeten worden maar ook van TV.

  powNEPed is de slechtste zender die de Nederlandse tv heeft betreden de laatste jaren, en dat zeg ik als iemand die in hun doelgroep valt!

    /   Reply  / 
 3. Ferb

  Wat een watje, die Rutger.

    /   Reply  / 
 4. karel

  wat een trieste reacties zeg, allemaal slapjanussen achter hun computertje. Powned nieuws is tenminste een leuk nieuws programma, en een journalist heeft de vrijheid te vragen wat die wil, als de gevraagde daar niet mee om kan gaan zegt dat meer over die persoon dan over de journalist. Gewoon door gaan Rutger. Uitlokking van geweld??? laat me niet lachen, duik maar lekker terug in je wetboekje en leef je leven volgens de regels he

    /   Reply  / 
  1. Paddy

   Karel, Pownet een leuk nieuwsprogramma? Het is niet leuk en al helemaal geen nieuws. wat daar zijn ze echt te dom voor. Het zegt wel iets over jou hoor dat je dit vindt!

     /   Reply  / 
  2. Dat Meiske

   Is helemaal niet goed Karel.
   Kijk PowNed kan misschien zeggen dat ze aangifte doen op geweld. Maar Andreas kan aangiften doen op privacy breuk. Er staat namelijk in de wet dat als ze gaan filmen voor TV & Internet ‘moeten’ ze een contract tekenen.

   Als dat niet gedaan wordt kan die persoon die in groot op beeld is namelijk hun voor de rechtzaak slepen.

   Je zal het toch ook niet leuk vinden als een gast opeens je zit te filmen als je uit de wc komt of net een vriend bent verloren?

     /   Reply  / 
  3. Ali banali

   Rutger moest meteen na zijn (ahum) interview waarschijnlijk meteen naar de zeeman voor een schone onderbroek.
   De tijd van de sterkste is aangebroken i.p.v de meest brutale amoebe met te veel eigendunk. Vuisten gaan spreken i.p.v tikkende vingertjes.
   En noem het maar onbeschaafd blablabla vrijheid van meningsuiting is een recht. Er zijn te veel mensen tegenwoordig die geweldig gevonden worden door hun vaaaaaduuuuur en zich ook er naar gaan gedragen.

     /   Reply  / 
 5. Paddy

  Geweldig gedaan Andreas Kinneging! En dan gaat die sukkel van een Castricum aangifte doen. Ik krijg niet de indruk dat hij bedreidg werd of zelf maar bang was. Hij was niet eens bereid om weg te gaan. Wat een l*l id die man toch. Ik hoop dat velen het voorbeeld van Kinneging zullen volgen, totdat het ongedierte zich heeft teruggetrokken naar de plaats waar ze horen, het riool!

    /   Reply  / 
 6. Jael

  Andreas Kinneging,GOED GEDAAN!!!!Eindelijk wordt dit miezerig mannetje aangepakt zo zouden er meer moeten zijn rutger is alleen opzoek naar sensatie hij heeft het gekregen.Hoop voor hem dat de volgende hem niet echt te grazen gaat nemen.

    /   Reply  / 
 7. Pietjepuk

  ” Powned nieuws is tenminste een leuk nieuws programma, en een journalist heeft de vrijheid te vragen wat die wil ”

  Ga lekker tekenfilmpjes kijken met de kinderen. Dan laat de grote mensen maar fijn de zaken professioneel en met fatsoen afhandelen.

  Ik vind andreas een beetje vergaan in zijn standpunt om ALLE journalisten te weren van het binnenhof. Maar ik ben het zeker met hem eens om Sensatie-journalisten als rutger niet toe te laten.

    /   Reply  / 
 8. hans

  Zo moeten cameraplebejers aangepakt worden!

    /   Reply  / 
 9. Freek

  Alles moet je kunnen vragen, natuurlijk maar niet zulke stupide vragen van de heer Castricuum. Ik erger me al heel lang aan dat ventje, hij weet geen normale vraag te stellen alleen kinderlijke relvragen. Die man moet gewoon genegerd worden door iedereen dan is de lol er gauw af. En dat word nog betaald van onze centen brrr

    /   Reply  / 
 10. Gerard

  Altijd gedacht dat PowNed een fout energiedrankje was. En die Castricum heeft wwarschijnlijk, net als collega Koelewijn, een diploma van Windesheim.

    /   Reply  / 
 11. marlies colijn

  Andreas Kinnegin heeft het prima gedaan!
  Het is onbeschoft om zomaar met een camera voor iemans neus te staan.
  Zeer intimiderend, niet passend in een beschaafd land. Maak gewoon even een afspraak, in plaats van inbreuk op de privacy.Zulke journalisten moeten aangepakt worden.

    /   Reply  / 
  1. flabber

   laten we programmas zoals Opgelicht en Recht Gezet ook maar van de buis halen, die journalisten duiken ook zonder te vragen ergens op he , stelletje sukkels stuk voor stuk

     /   Reply  / 
  2. flabber

   en met sukkels bedoel ik mensen zoals jij marlies. ga maar lekker mindnumbing tv shows kijken ben je goed in

     /   Reply  / 
 12. Dick

  Wie weet het adres van onze razende reporter? Dan kunnen we daar ook even onaangekondigd langsgaan. Even interviewen .

    /   Reply  / 
 13. flabber

  die kale homo had gewoon zn deur dicht moeten doen, nu kan hij lekker te kakken worden gezet in de volgende aflevering van pownieuws

    /   Reply  / 
 14. JJS

  wat een enge gast is die Kinneging. Pure fysieke intimidatie en bedreiging. zo zou de gemiddelde hells angel het ook oplossen. terecht dat POW aangifte doet. Die Rutger valt overigens wel door de mand want ik had niet verwacht dat hij zo zwak verbaal tegenstand zou bieden. Ik had meer van hem verwacht! Maar die Kinneging spoort totaal niet en zijn ideeen over journalistiek passen niet in een democratie maar in een dictatuur. Professor???Wat een joker!

    /   Reply  / 
 15. studentenhuis madonavelvet

  rutger had helemaal niet verwacht dat die man zo tekeer zou gaan. Er was ook echt niks mis met de vragen die hij stelde. Als Kgin niks raars had gedaan, was het waarschijnlijk niet eens uitgezonden! Dit is een typisch geval van eigen schuld. En dan wil hij er ook nog onderuit komen door te dreigen ze in de plomp te gooien als het op tv komt, wat kinderachtig zeg. Nee, ik vind het goed dat ze het toch uitgezonden hebben, wat een vreselijke enge man is die kinnegin.

    /   Reply  / 
 16. Robertusje

  Ik hoop dat Rutger een aanklacht tegen hemzelf krijgt van de politie voor verspilling van overheistijd en -geld.

    /   Reply  / 
 17. M.Veel

  Als Rutger op alle fronten en keer op keer laat weten, dat hij alles op internet zal laten zien, dan verwacht je overeenkomstig zijn ophef, een krimi, waarin Rutger wordt belaagd en twee keer naar de keel wordt gegrepen. Maar het blijft bij wat handengefrutsel rondom de microfoon en camera en verder alleen maar schuifelende vcoeten in beeld. Geen stemverheffing.
  Waarom zo’n ophef en niets tonen….Kinnegin kan anders antwoorden…. maar Rutger…..jongen toch, anders zo’n bravoure, en nu….. echt op het zielige af hoor.

    /   Reply  / 
 18. Henk

  Wat een rat is die Castricum! Iemand zou hem eens moeten aanklagen wegens stalken, want zijn”journalistieke werk”is slechts gebaseerd op mensen jennen en lastig vallen. Geen wonder dat mensen balen van zulke
  “journalisten”.

    /   Reply  / 
 19. Debby

  Hoe zou Rutger het vinden als een cameraploeg voor zijn deur stond?

    /   Reply  / 
 20. Frank

  Ik kan de reactie van Andreas Kinniging heel goed begrijpen. Waar liggen grenzen van filmen is hier de vraag? Als je op straat loopt weet je in deze tijden dat de kans bestaat dat je gefilmd wordt en dat mensen je aanspreken/ je wat vragen. Thuis is de enige plek die je hebt waar je ongezien je gang kan gaan en als er dan ineens zo’n balletje met een vriendje samen bij jou aanbelt en direct allerlei vragen over je vrouw gaat stellen plus een camera op je smoelwerk richt, snap ik dat je daar schijtziek van wordt. Rutger gaat hierin te ver. De grens ligt m.i. bij publieke gelegenheden, zeker niet bij de drempel van iemand zijn woning. De reactie van Andreas was volkomen op zijn plaats, hij heeft zich ingehouden, ze niet verwond en ook niets vernield. Hij heeft ze ff goed bang gemaakt daarop die trap, Rutger durfde iniedergeval niet te vragen: ‘En wat wou je doen dan?’ De angst was duidelijk te merken. Misschien volgende keer nadenken als je een ex-NL-kampioen gewichtheffen gaat lastigvallen

    /   Reply  / 
 21. John

  Wat haalt de professor zich zelf naar beneden wellicht een man met spieren maar wel de intelligentie van een neanderthaler. Ik mag hopen dat de prof enigzins anders lesgeeft anders is et droevig gesteld met zijn onderwijs kwaliteiten. Of je nu een fan bent van Rutger of niet gewoon je handjes thuis houden. We leven toch niet meer in het Wilde Westen? of toch.

    /   Reply  / 
 22. Niels

  Als hij alleen hierom al zo agressief wordt, wat gebeurd er dan als die ruzie heeft met zijn vrouw.

  Of wat gebeurd er wanneer een leerling niet naar hem luistert.

  Deze gek is levensgevaarlijk en lang niet goed bij zijn kop!!

  Ik vind dat zulke mensen niet op een school thuis horen

    /   Reply  / 
 23. Niels

  Powned komt niet zomaar bij je deur, ze schrijven zelf iets in de krant, waar natuurlijk een reactie op komt. (dat is logisch) als je dat niet wil dan moet je niet zulke achterlijke teksten publiceren.

  Ik vindt het echt een dikke lozer!!!!

    /   Reply  / 
  1. Donner Liss

   Och, och, die Rutgertje toch!

     /   Reply  / 
   1. Donner Liss

    Snert reactie

      /   Reply  / 
 24. Niels

  loser ;)

    /   Reply  / 
 25. Donner Liss

  Dat is het juiste woord voor iemand die uitdeelt maar niet incasseren kan!

    /   Reply  / 
 26. Niels

  met de mond ja!! niet met de handjes.

  Volgens mij heeft rutger niemand bij de keel gepakt, of bedreigd.

    /   Reply  / 
 27. martien

  I love Pownews!!!

    /   Reply  / 
 28. Rob

  Rutger is intimiderend….. veel erger dan Kinneging…. Alleen Rutger overvalt mensen met een camera. Omdat dat niet door de wet verboden is, denkt Rutger dat het dan ook kan…. Rutger,…. een scheet laten is ook niet verboden. Toch doe ik het niet in het openbaar.
  En Kinneging heeft gelijk met zijn voorspelling. Dit soort reacties zul je vast vaker krijgen.

    /   Reply  / 
 29. Gert

  Tja kijk “de heer” van Castricum is nu net een populistische exponent van de “ikke ikke ikke (dan een hele tijd niks) en dan Ikke Ikke Ikke bepaal het wel……… ook voor jou” cultuur.

  Er worden zich daarbij vrijheden toegeƫigend die een ander worden ontzegd.
  Evenzo worden er dingen over anderen beweert die de facto van toepassing zijn op de spreker zelf.

  En tja, voor enthousiastelingen over de handel en wandel van “de heer” van Castricum zal dat waarschijnlijk ook beter zijn. Voor hen zal denken immers een ervaring zijn die ze waarschijnlijk voor het eerst opdoen.
  Ondergetekende zou ‘de heer’ van Castricum echter graag eens persoonlijk de oren willen wassen en heeft medelijden met dat kleine joch van hem

    /   Reply  / 
 30. Moler

  Rutger heeft 3x horen zeggen dat hij bij zijn laatste bezoek waar wij getuigen van mochten zijn geboft heeft.
  Hij zou bv binnenkort zomaar ineens de verkeerde kunnen tegenkomen.Een elk die bij mij prive aan de deur komt om verhaal in welke mate dan ook te halen trap ik finaal in elkaar ongeacht de gevolgen.
  Dus laat die lul maar langskomen.
  Waarom denkt hij het recht te hebben zich als a-sociaal te mogen gedragen?
  Stilletjes hoop ik dat hij langs komt,ik kan mij toch zo kwaad maken over zijn gedrag.Of zou ik hem dat persoonlijk bij hem aan de deur moeten gaan uitleggen namens al zijn slachtoffers?
  En dan als straf van de rechtbank een alternative straf ontvangen van bv 240 uur rolstoeltje duwen?

    /   Reply  / 
 31. Moler

  Vergat trouwens te vermelden dat die John en Niels en al hun soortgenoten lekker door moeten gaan met stom zijn en blind voor onjuiste uitleg van rechten en plichten.
  Wat voor soort parasieten zijn jullie?Lekker super links of krakers of ik weet alles beter typetjes?
  Gewoon gaan werken voor de kost en iets opbouwends gaan doen.
  Wordt donor of zo dan hebben we nog iets aan jullie losers.

    /   Reply  / 
  1. Gert

   Vind ik wel een goed plan Moler. Er schijnt een schreeuwend tekort te zijn aan hart donoren.

     /   Reply  / 
 32. ap

  wat een lelijke vent heeft ayaan hirshi ali…uhhhh ik bedoel naaime tahir.
  maar toch goed gedaan.lulletje rutger denkt dat hij alles mag.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>