Bèta iOS 6 verraadt grotere scherm iPhone 5

De bètaversie van iOS6 verraadt dat de iPhone 5 een groter scherm krijgt. Dit blijkt uit een simulatie van 9to5Mac waar de AutomatiseringGids over bericht.

Bij de test werd uitgegaan van een 4 inch-scherm met een resolutie van 640 x 1136 pixel. De huidige iPhone heeft een 3,5-inch scherm met een resolutie van 640 x 960 pixels.

5 rijen apps
In iOS 6 laat het gesimuleerde scherm vijf rijen met pictogrammen van apps zien. Met dezelfde resolutie in de laatste versie van iOS (5.1) zijn dat maar vier rijen. De bestaande iPhone heeft ook vier rijen apps, alleen zijn de tussenruimtes dan kleiner.

Ook andere resolutie dan 640 x 1136 werden getest, maar dan geeft de simulator geen correcte weergave van vijf rijen. Het scherm toonde dan een indeling die meer lijkt op die van de iPad met grotere ruimtes tussen de pictogrammen.

Dunnere iPhone
Apple gebruikt voor de iPhone 5 voor het eerst in-cell touch layer technologie en heeft daarvoor inmiddels het patent. Door twee van de drie lagen van het touchscreen samen te voegen, wordt het iPhone-scherm 0,1 millimeter dunner dan de iPhone 4S, blijkt uit een video. Het toestel wordt daardoor ‘maar’ 7,6 millimeter dik.

Geruchtenmachine
Naar verwachting wordt de nieuwe iPhone op 12 september gepresenteerd. Nu die datum dichterbij komt, verschijnen er steeds meer foto’s en video’s op internet, waaronder een compleet gemonteerde iPhone 5.

Het toestel zou iets langer is dan de 4S. Ook zou de connector smaller worden en het scherm groter, zo’n 4 inch.

In pre order al te bestellen
Het IndustrieBlog meldde eerder al dat de massaproductie van de iPhone 5 is begonnen. Het toestel is zelfs al in preorder te bestellen.

iPad mini
Samen met de iphone 5 wordt ook de iPad mini op 12 september in de Verenigde Staten gelanceerd. Het kleine zusje van de iPad gaat lijken op een grote iPhone of een iPod Touch. De eerste toestellen zijn inmiddels verscheept.

Het NieuweMediaBlog publiceerde eerder al een filmpje waaruit de gelijkenis van de iPad mini met de iPod Touch blijkt.

Lees ook:Werkende iPhone 5 online gespot
Lees ook:Apple verkoopt iPad mini dit jaar 10 miljoen keer
Lees ook:Fimpje dummy iPhone 5 duikt online op (video)
Lees ook:Apple wacht rechtzaak vanwege kloon iPhone 5
Lees ook:Lancering iPhone 5 bevestigt: groter scherm, meer apps

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Bèta iOS 6 verraadt grotere scherm iPhone 5

  1. Pingback: iPhone 5 nu al uitverkocht | NieuweMedia

  2. Pingback: Samsung werkt aan Galaxy S IV | Technologie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>