LIFE for iPad biedt indrukwekkende fotoreportages

Het tijdschrift LIFE, bekend van de vele indrukwekkende fotoreportages, komt met een gratis iPad App waarmee je een kijkje kunt nemen in de spectaculaire fotocollectie van het blad.

Je kunt foto’s bewonderen uit het LIFE archief, actuele nieuwsfoto’s en speciale features.

Het tijdschrift LIFE is opgericht in 1936 en had op zijn hoogtepunt, begin jaren zestig van de vorige eeuw, tientallen miljoenen lezers. Door afnemende oplagecijfers en dalende advertentie-inkomsten moest het tijdschrift er in 1972 stoppen. Vanaf toen verscheen er nog alleen ieder halfjaar een LIFE-fotoboek.
In oktober 1978 werd het tijdschrift nieuw leven werd ingeblazen. Deze nieuwe LIFE verscheen als maandblad tot mei 2000.
Tijdens de eerste Golfoorlog verscheen LIFE een tijdje wekelijks. Vanaf oktober 2004 verschijnt LIFE als weekendbijlage bij een aantal Amerikaanse kranten, waaronder de Los Angeles Times en de Chicago Tribune.

Het fotoarchief (van 1750 tot nu) van Time, waarvan LIFE een tijdlang onderdeel was, kun je trouwens ook online bewonderen.

Lees ook:Zo snel groeit het aantal Android-smartphones (animatie)
Lees ook:Second Life discrimineert
Lees ook:Blackberry 10 gaat concurrentie aan met Apple en Android
Lees ook:Filmpje over geflipte steward
Lees ook:Met Teletolk van KPN kunnen doven telefoongesprek voeren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>