App-cultuur: eerst je apps gebruiken, dan pas je bed uit

35 procent van de smartphonegebruikers in de VS gebruikt een of meerdere apps voordat hij uit zijn bed stapt. Het gaat om nieuws-apps, weer-apps en apps voor sociale netwerken als Facebook en Craigslist.
Dat blijkt uit een studie van Ericsson Consumer Lab .

Volgens de onderzoekers spreekt apps mensen emotioneel aan. ‘Apps make people feel they have better control of their lives. Not only can they control information and communication in general, more specifically apps provide control over concrete things such as budgets, exercise schedules and eating habits.’


Apps worden langzamerhand onmisbaar in ons dagelijks leven. De uitkomsten van het Ericsson-onderzoek sluiten aan bij de bevindingen in Engeland. Het Office of National Statistics, vergelijkbaar met ons Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), vindt mobiele apps en smartphones een basisbehoefte voor consumenten.

Consumenten gebruiken volgens het Ericsson onderzoek (PDF) apps om internet te integreren in hun dagelijkse activiteiten.

Lees ook:Smartphones en apps elementaire behoeften consument
Lees ook:Volgens Nielsen: iPad is tv-buddy, e-reader is bijslaap
Lees ook:Smartphone-gebruiker wil controle over mobiele privé-data
Lees ook:De iPad-gebruiker is geen lezer
Lees ook:Mobiele app wint van het grote web

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “App-cultuur: eerst je apps gebruiken, dan pas je bed uit

  1. Pingback: Volgens Nielsen: iPad is tv-buddy, e-reader is bijslaap | NieuweMedia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>