Microsoft komt met Xbox app voor Windows Phone en iPhone

Microsoft trekt de lijn door en komt met een dashboardupdate voor de Xbox die daarmee dezelfde stijl krijgt als de Windows Phone. Tegelijkertijd wordt een Companion-app uitgebracht waardoor het toestel als afstandbediening voor de Xbox kan worden gebruikt.

Behalve dat dit de mogelijkheid biedt om op afstand door de menu’s van de Xbox te bladeren, kunnen er ook video’s mee worden bekeken. Ook kan worden gezocht naar content die via de telefoon direct op de Xbox afgespeeld kan worden.

De app is al in de Verenigde Staten te downloaden. Of de app ook in Nederland uitkomt, is nog niet bekend.

iOS

Er is ook een iOS-versie van de nieuwe app voor de iPhone en de iPad, maar die heeft minder functies. Er is bijvoorbeeld geen integratie met Xbox Live voor het spelen van games. Ook ontbreken de notificaties.

De app biedt wel toegang tot het Xbox-account, onder andere tot alle achievements en vriendenlijst. Met de app kunnen ook het uiterlijk en de outfit van de avatar worden aangepast. Ook kan er op vriendschapsverzoeken en berichten worden gereageerd.

 

 

 

Lees ook:Xbox 360 met iPhone op afstand besturen
Lees ook:Microsoft waarschuwt gebruikers Xbox: Modern Warfare hack
Lees ook:iPhone 4 en iPhone 3 GS komen er met iOS 6 bekaait af
Lees ook:Fulltime commercial op 3FM voor Halo3
Lees ook:VVD’ers: Overheid moet stoppen met gebruik onveilige iPhone

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>