Argon eerste augmented reality (AR) browser voor iPhone

Medewerkers van Georgia Tech hebben onlangs Argon gelanceerd, de eerste mobiele Augmented Reality Browser, op dit moment alleen beschikbaar voor de iPhone.

Argon is ontwikkeld op open web-standaarden. Er is onder andere gebruik gemaakt van html en kml, dat door Google wordt gebruikt voor Google Maps en Google Earth.

Augmented reality (AR) gaat het de komende jaren helemaal maken.

Augmented reality-applicaties maken gebruik van gps, de camera en het kompas op een smartphone om de gebruiker via de camera aanvullende informatie te geven over wat hij ziet.
Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om willekeurige web-informatie te koppelen aan een gebouw – bank, restaurant, bedrijf – dat in de camera van je iPhone zichtbaar is.

Argon maakt het mogelijk om met een browser alle vormen van augmented reality weer te geven. Tot nu toe heeft elke augmented reality-applicatie, zoals bijvoorbeeld Layar, zijn eigen informatielagen.

De broncode voor Argon wordt in de toekomst vrijgegeven. De mensen van Georgia Tech hopen dat ontwikkelaars er een nieuwe generatie augmented reality-apps van gaan maken.

De browser is te downloaden in de App Store van Apple. De app is ontwikkeld door wetenschappelijke nerds, dus kijk uit als je niet thuis bent in hun jargon en denkwijze.

En van documentatie of een handleiding hebben ze nog nooit gehoord. Je bent gewaarschuwd!

Hieronder een toelichting van een van de makers van Argon:

Lees ook:Augmented reality app: foto’s in de krant gaan leven
Lees ook:Augmented reality-display gaat verder dan Google Glass (video)
Lees ook:Justin Bieber gebruikt nieuwe Google-bril als agenda (video)
Lees ook:Google Glass pas volgend jaar te koop
Lees ook:Bunny’s in Playboy komen tot leven met Layer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>