Foxconn richt pijlen in 2013 op ultra HD-TV’s

Foxconn,┬áproducent van onder meer de iPhone en iPad, overweegt in de toekomst 130 inch-LCD’s te gaan maken. Dit bericht het IndustrieBlog.

Volgens vice-president Jeng-wu Tai wordt er ook gedacht aan LCD’s met een beelddiagonaal van 70 en 80 inch.

Dat laatste ligt voor de hand omdat Foxconn een minderheidsbelang heeft in het verlieslijdende Sharp. In de hypermoderne 10G-lcd-fabriek in Sakai worden onder meer LCD’s van 60, 70, 80 en 90 inch gemaakt. Inmiddels hebben de twee bedrijven ook een joint venture opgericht voor de productie voor LCD-componenten.

Volgens Tai blijft Foxconn focussen op full HD LCD-TV’s, maar richt Apple topleverancier zich in 2013 ook op de productie van ultra HD-TV’s.

Het TechnologieBlog berichtte eerder al dat Sharp de grootste LED TV ter wereld heeft onthuld, de 90 inch AQUOS met 3D. Het vlaggenschip van de elektronicagigant is drie keer groter dan een 55 inch TV. Ter vergelijking: dat is net zo veel als 56 iPads samen.

Lees ook:Apple schroeft productie iPhone 5S en iPad mini Retina op
Lees ook:iPhone 5 maakt lachertje van Samsung Galaxy S III
Lees ook:Foxconn verdubbelt productie iPhone
Lees ook:Apple heeft grote 12,9-inch iPad in pijplijn
Lees ook:Sharp van start met productie hoge resolutie IGZO-displays

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>